W mojej parafii ksiądz, nie używa aktu pokutnego spowiadam się Bogu ... tylko jakieś wezwania nowoczesne z karteczek. Nie ma śpiewu Panie zmiłuj się nad nami,
W bazylice św. Krzyża w Warszawie jest lepiej. NOM w dni powszednie zgodnie z mszałem, komunia na klęcząco przy balaskach. Przynajmiej ten NOM o 6 rano. W większości jest to koncelebra, lekcję na ogół czytają siostry szarytki(no coż siostry zakonne muszą byc zawsze na topie ). NOM trwa ok. 23-25 minut. Nigdy nie spotkałem się z odmawianiem Kanonu Rzymskiego. Bazyliką opiekują się księża misjinarze. To samo zgromadzenie w który jest arcybiskup Gocłowski. Więc raczej tam nie ma szans na KRR, chociaż na stoliku w przedsionku leżą ulotki Fundacji Summorum Pontifici, więć może
Mam duży szacunek do pallotynów. Mają świetne biuro pielgrzymkowe w Warszawie. Idealna organizacja pielgrzymek po świecie.
Cytat: ryszard1966 w Lutego 25, 2010, 13:01:08 pmMam duży szacunek do pallotynów. Mają świetne biuro pielgrzymkowe w Warszawie. Idealna organizacja pielgrzymek po świecie. Ba, swego czasu mieli też tridentinę...
I co się z Nią stało
Bazyliką opiekują się księża misjonarze. To samo zgromadzenie w który jest arcybiskup Gocłowski. Więc raczej tam nie ma szans na KRR, chociaż na stoliku w przedsionku leżą ulotki Fundacji Summorum Pontifici, więc może
A z CM jest nie tylko bp Gocłowski, ale i Albin Małysiak, znany pewnie państwo z Krakowa.