28.III - Centralna Polska
Cytat: Sebastianus w Marca 29, 2009, 22:30:17 pm28.III - Centralna PolskaA gdzie to leży?
28.III - Centralna PolskaMsza z wigilii Liturgii niedzielnej. Ksiądz na kazaniu nawołuje wiernych do czerpania z owoców Mszy świętej podkreślając, że mają się cieszyć z obficie zreformowanej liturgii. Jednocześnie podkreśla, że "tamta" Msza to tylko klepanie różańców i nic nie rozumienie. A teraz to macie już maks wszystkiego co tylko można sobie wymarzyć! Obecnie jest już optymalnie "zastawiony stół", więc nie narzekajta.Przepraszam, że powyższego opisu starannie nie napisałem, ale jeszcze mną emocje targają.
W podtekście: parafianie! ino prosze, nie prośta, co bym się tej starej uczył, dyć tera mam dobrze, przez półgodzinki se posiedzę, panienki ze scholki na gitarkach pograją, fotel celebransa wygodny, po co to zmieniać?
Cytat: Sebastianus w Marca 29, 2009, 22:30:17 pm28.III - Centralna PolskaMsza z wigilii Liturgii niedzielnej. Ksiądz na kazaniu nawołuje wiernych do czerpania z owoców Mszy świętej podkreślając, że mają się cieszyć z obficie zreformowanej liturgii. Jednocześnie podkreśla, że "tamta" Msza to tylko klepanie różańców i nic nie rozumienie. A teraz to macie już maks wszystkiego co tylko można sobie wymarzyć! Obecnie jest już optymalnie "zastawiony stół", więc nie narzekajta.Przepraszam, że powyższego opisu starannie nie napisałem, ale jeszcze mną emocje targają.Az mi glupio, ze ksiadz moze gadac takie farmazony zupelnie powaznie...
Język polski mata, wszystko rozumieta, czego więcej chceta?
CytujJęzyk polski mata, wszystko rozumieta, czego więcej chceta?Czy mogę skopiować to do mego podpisu na forum? piękne streszczenie wojtylizmu