Forum Krzyż
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Kwietnia 30, 2025, 07:49:01 am

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
www.UnaCum.pl

Centrum Informacyjne Ruchu Summorum Pontificum
233187 wiadomości w 6651 wątkach, wysłana przez 1668 użytkowników
Najnowszy użytkownik: magda11m
Strona główna Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja
Forum Krzyż  |  Novus Ordo  |  Kościół posoborowy  |  Wątek: Ks. Luigi Villa "Paweł VI beatyfikowany?"
« poprzedni następny »
Strony: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 28 Drukuj
Autor Wątek: Ks. Luigi Villa "Paweł VI beatyfikowany?"  (Przeczytany 154708 razy)
Artur Rumpel
aktywista

Prawdziwe Boze Narodzenie
« Odpowiedz #165 dnia: Marca 26, 2011, 11:06:13 am »

Po kościołach pełno jest figur i obrazów świętych Mojżesza i Eliasza ...
ale chyba z 99,99% jako świadkowie Przemienienia Pańskiego?
Natomiast symbole ST w oderwaniu od wypełnienia się w NT, to już jest dysonans.
W kościele w Istebnej stoją pod krzyżem. W ogóle góralskie pasyjki sa ciekawe
Michał Barcikowski
*
aktywista
*

« Odpowiedz #166 dnia: Marca 26, 2011, 11:51:06 am »

Po kościołach pełno jest figur i obrazów świętych Mojżesza i Eliasza ...
ale chyba z 99,99% jako świadkowie Przemienienia Pańskiego?
Natomiast symbole ST w oderwaniu od wypełnienia się w NT, to już jest dysonans.

Równie dobrze można powiedzieć, że przedstawianie Pana Jezusa to dysonans, bo przecież na ziemi w ludzkim ciele był on przed Zesłaniem Ducha Św.
Patriarchowie i prorocy Starego Testamentu są świętymi i jako tacy mogą odbierać cześć od wiernych.

Nota informacyjna Wydawcy książki.

Szanowni Państwo,

ksiazka jest już dostepna w sprzedaży, można kliknać tutaj, skladajac zamówienie:

http://ksiegarnia.antyk.org.pl/x_C_Za.html?P2=Pawe%B3+VI&P1=Nazwa&szukaj.x=0&szukaj.y=0
(...)

Pan się uparł promować ten paszkwil?
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 24, 2011, 14:02:40 pm wysłana przez Eligiusz » Zapisane
Serpico
aktywista

« Odpowiedz #167 dnia: Marca 26, 2011, 12:07:42 pm »

Pan się uparł włazić na nasze forum !
jwk
aktywista

« Odpowiedz #168 dnia: Marca 26, 2011, 12:24:09 pm »

... symbole ST w oderwaniu od wypełnienia się w NT, to już jest dysonans.
Równie dobrze można powiedzieć, że przedstawianie Pana Jezusa to dysonans, bo przecież na ziemi w ludzkim ciele był on przed Zesłaniem Ducha Św.
Uważa Pan, że NT zaczyna się od Zesłania Ducha Świętego?

Patriarchowie i prorocy Starego Testamentu są świętymi i jako tacy mogą odbierać cześć od wiernych.
No to przecież wiadomo - są w Litanii Do Wszystkich Świętych!
Zamiast zajmować się całą rzeszą katolików, którzy nie chodzą w ogóle do kościoła,
Watykan uderza w tych, którzy są na Mszy świętej w każdą niedzielę.
Guldenmond
aktywista

« Odpowiedz #169 dnia: Marca 26, 2011, 12:37:13 pm »

po raz kolejny juz napisze: kosciol sw. jozefa w gdansku nosil do 19. wieku wezwanie sw. eliasza i elizeusza. i nie byl to odosobniony przypadek. koniec.
"coraz bardziej cię wciaga do tego trydenckiego ścieku"
ks. K.B.
Tato
aktywista

« Odpowiedz #170 dnia: Marca 26, 2011, 15:20:41 pm »

http://1.bp.blogspot.com/_HYmckVkkJz0/SPFll5KWaAI/AAAAAAAABJo/Ut9sfUSbxno/s400/Pio+X+-+Morto+-+Fanone.jpg

Co prawda zdjęcie przedstawia św. Piusa X na marach, więc być może wciśnięto mu mitrę podstępnie, bo zdjęcia "na żywo" nie znalazłem, ale mitra to też  podejrzany wynalazek...

Cóż złego jest w mitrze papieskiej czy biskupiej ? Chyba, że ta wygląda tak....:
http://alexirin.wordpress.com/2010/11/19/magiczno-syjonistyczna-czapa-benedykta-xvi/
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 24, 2011, 14:03:22 pm wysłana przez Eligiusz » Zapisane
"CRUX SACRA SIT MIHI LUX , NON DRACO SIT MIHI DUX"
          V R S N S M V - S M Q L I V B
Bartek
Administrator
aktywista

« Odpowiedz #171 dnia: Marca 26, 2011, 15:39:32 pm »

Mam wrażenie, że już ten wątek gdzieś czytałem...

http://krzyz.katolicy.net/index.php/topic,2773.0.html
Hoc pulchrum est hominis munus et officium: ut oret ac diligat.
Tato
aktywista

« Odpowiedz #172 dnia: Marca 26, 2011, 15:44:28 pm »

Mam wrażenie, że już ten wątek gdzieś czytałem...

http://krzyz.katolicy.net/index.php/topic,2773.0.html

Tak był cały wątek w 2010 roku ...ja tylko zdjęcie chciałem "zapodać"... :)
marekkoc
aktywista

« Odpowiedz #173 dnia: Marca 26, 2011, 19:32:00 pm »

ciekawy link o Pawle Vi
http://www.youtube.com/watch?v=u5sv5HSBH5U
Po zapoznaniu się z pewnym materiałami naprawdę można nabrać podejrzeń czy przypadkiem nie doszło do jakiejś straszliwej zamiany...
Gdzieś było o tym już na Forum  ale nie wiem jakie były opinie

https://alexirin.wordpress.com/2011/03/13/czas-apokalipsy-dobiega-konca/
« Ostatnia zmiana: Marca 26, 2011, 19:59:28 pm wysłana przez marekkoc » Zapisane
"od wszelkiego zła się powstrzymujcie" (1Tes 5:21 BT)
PTRF
aktywista

« Odpowiedz #174 dnia: Marca 26, 2011, 21:22:57 pm »

Pan się uparł promować ten paszkwil?

Panie Kolego Michale,
ostatnio chętnie i obficie sypie Kolega epitetami typu "paszkwil", "oszczercy" i ... nic poza tym. Żadnych argumentów. Chce Pan Kolega kogoś w ten sposób przekonać ? Jak się Panu nie chce z "oszczercami" dyskutować to może lepiej nic nie pisać. Przypuszczam, że jakieś argumenty Pan zna. Nie wszyscy mają pańską wiedzę, chętnie poczytamy.
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 24, 2011, 14:04:57 pm wysłana przez Eligiusz » Zapisane
"Kto tradycji nie szanuje
 Niech nas w dupę pocałuje"
/kawaleryjskie/
Michał Barcikowski
*
aktywista
*

« Odpowiedz #175 dnia: Marca 26, 2011, 23:12:19 pm »

Gdyby jeszcze Kolega był tak łaskawy i wyjasnił mi, jak się udowadnia, że ktoś nie jest wielbłądem? TPoza tym parę najbardziej ewidentnych absurdów wyjasniłem.

ciekawy link o Pawle Vi
http://www.youtube.com/watch?v=u5sv5HSBH5U
Po zapoznaniu się z pewnym materiałami naprawdę można nabrać podejrzeń czy przypadkiem nie doszło do jakiejś straszliwej zamiany...
Gdzieś było o tym już na Forum  ale nie wiem jakie były opinie
https://alexirin.wordpress.com/2011/03/13/czas-apokalipsy-dobiega-konca/
Dziękuję za nadanie właściwej miary zarzutom z tego wątku. Wiekszość z nich nalezy traktować z taka powagą, jak te bajeczki o sobowtórze.
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 24, 2011, 14:06:18 pm wysłana przez Eligiusz » Zapisane
PTRF
aktywista

« Odpowiedz #176 dnia: Marca 26, 2011, 23:28:05 pm »

Gdyby jeszcze Kolega był tak łaskawy i wyjasnił mi, jak się udowadnia, że ktoś nie jest wielbłądem? TPoza tym parę najbardziej ewidentnych absurdów wyjasniłem.

Kolega wybaczy, ale nie będę łaskawy. Wyższe wykształcenie Kolega zdobył, to i metodykę dobierze. Myślę, że stać Pana, Kolego Michale, na coś więcej niż tylko "ks. Luigi Villa jest kłamcą, oszczercą i pisze paszkwile".
/kawaleryjskie/
Michał Barcikowski
*
aktywista
*

« Odpowiedz #177 dnia: Marca 27, 2011, 00:11:48 am »

No dobrze, starałem sie dowcipnie, teraz bedzie łopatologicznie: jak ktoś rzuca ciezkie oskarżenia to ma je udowodnic. Jedna z podstawowych zasad cywilizacji łacinskiej.  W tym konkretnym wypadku nieustannie cytowana jest jedna książka a na prośbe o źródła, na których autor ksiązki oparł swoje tezy nikt nie jest w stanie ich podac.
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 24, 2011, 14:07:28 pm wysłana przez Eligiusz » Zapisane
PTRF
aktywista

« Odpowiedz #178 dnia: Marca 27, 2011, 00:21:20 am »

Niestety, dowcipnie nie wyszło. Widocznie mamy inne poczucie humoru.
 Dla użytkowników Forum źródłem jest książka ks. Villi. O niej dyskutujemy. Jeśli uważa Kolega, że Autor nie ma racji (jest kłamcą i oszczercą), to na Koledze spoczywa ciężar udowadniania kłamstwa i oszczerstwa.
/kawaleryjskie/
Tato
aktywista

« Odpowiedz #179 dnia: Marca 27, 2011, 00:37:40 am »

Ponadto X.Villa niejednokrotie wskazuje źródła swoich informacji, a także zapewnia, że na każdą z postawionych tez posiada dowody potwierdzające....ponieważ to nie jest "jakiś tam księżyna" a człowiek, którego przyjaźnią obdarzają kardynałowie o bardzo bogatej przeszłości i rozległych kontaktach nie można go sobie lekcewarzyć poprzez rzucenie epitetem "oszczerca"....Skoro x.Villa podaje nieprawdę to wystarczy tylko to wykazać, jak dotąd niajbardziej zagorzali stronnicy przemian także wśród kardynałów oraz sam Watykan nigdy tego nie dokonali....przeciwnie np. po interwencjach X.Villi zmieniono no. rzeźbę na "drzwiach świętych"...z 6 postaci na 5 i bez pentagramu na dłoni Pawła VI...( to tylko jeden przykład )....
« Ostatnia zmiana: Marca 27, 2011, 00:40:10 am wysłana przez Tato » Zapisane
Strony: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 28 Drukuj 
Forum Krzyż  |  Novus Ordo  |  Kościół posoborowy  |  Wątek: Ks. Luigi Villa "Paweł VI beatyfikowany?" « poprzedni następny »

Działa na MySQL Działa na PHP SMF 2.0.19 | SMF © 2014, Simple Machines Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!