ale czy księża z Pana parafii, gdzie jest Pan ministrantem wyrażają jakąkolwiek chęć sprawowania kiedyś KRR, zamiast NOM? Bo jak nie to nigdy w Polsce KRR nie będzie szerzej sprawowany, a jeszcze w dodatku tradycjonaliści pełniący rolę ministrantów będą zawsze służyć do NOM i go firmować. A co będzie jak w Polsce upowszechni się komunia na rękę i ministrantki, czy nadal będą służyc do NOM?
starac sie wplywac na ksiezy i mlodszych. Ale rzeczywiscie czasami juz nie mozna inaczej i lepiej odejsc
O ile się orientuję na ministrantki wyraził zgodę Jan Paweł II. Więc księża polscy swobodnie mogą ,,olać' protesty ministrantów tradycyjnych. I będą na prawie.
To pierwsze często kończy się tym drugim, i to niekoniecznie z własnej woli...
O ile się orientuję na ministrantki wyraził zgodę Jan Paweł II.
Zwazajac na fakt ze jedyny ksiadz, ktory akceptowal moje fanaberie dostal wlasnie przeniesienie do innej parafii zapewne niebawem mnie to czeka hehe
dokument dopuszczajacy ministrantki to rok 1994, wiec JPII
Cytat: Jean Gabriel Perboyre w Lutego 06, 2010, 17:22:34 pmZwazajac na fakt ze jedyny ksiadz, ktory akceptowal moje fanaberie dostal wlasnie przeniesienie do innej parafii zapewne niebawem mnie to czeka heheJakież to "fanaberie", których inni nie akceptują?
Cytat: Jean Gabriel Perboyre w Lutego 06, 2010, 17:39:28 pmdokument dopuszczajacy ministrantki to rok 1994, wiec JPIIW 1994 KKBDiS dopuscila do sluzby ministrantki, co w tym niezrozumialego?? Sobie prosze poszukacJaki dokument?
Cytat: djdomin w Lutego 06, 2010, 20:10:14 pmCytat: Jean Gabriel Perboyre w Lutego 06, 2010, 17:22:34 pmZwazajac na fakt ze jedyny ksiadz, ktory akceptowal moje fanaberie dostal wlasnie przeniesienie do innej parafii zapewne niebawem mnie to czeka heheJakież to "fanaberie", których inni nie akceptują?Proba zmieniania czegos wewnatrz parafii w ramach liturgii. Nie wiem co tak trudnego jest w zdaniu, ktore napisalem
Prosze,fanaberia bylo to, ze przyczepilem sie o to, ze w czasie pasterki byla II ME.
Jest tego wiecej, ale ty juz wiesz swoje.