Cytat: kurak w Stycznia 20, 2010, 09:20:52 amhe he Panie Bartku,mowilem ogolnie,nie konkretnie o danym zespole Wyrazam tylko swoje skromne zdanie,dla mnie muzylka musi miec ducha,a metal go dla mnie nie ma:)Ooooo, ale piękne instrumentacje w stylu Dworzaka i Wagnera w utworach Dimmu Borgir, albo doskonale wkomponowane, przerażające wstawki z Pendereckiego na najnowszej płycie behemotha to arcydzieła muzyki klasycznej I, jak dla mnie, mają ducha.
he he Panie Bartku,mowilem ogolnie,nie konkretnie o danym zespole Wyrazam tylko swoje skromne zdanie,dla mnie muzylka musi miec ducha,a metal go dla mnie nie ma:)
Dlatego - Panie Kurak - warto zdać sobie sprawę , że poza barokową " mową dźwięków '' jest wiele ciekawych rzeczy do posłuchania . Dotyczy to również muzyki liturgicznej.
czyli dla takich, którzy się uśmiechają, golą, chodzą do fryzjera albo co gorsza noszą krawaty
Bach to czysty metal- motoryka, rytm i skalowość metalowa
Bach to czysty metal- motoryka, rytm i skalowość metalowa, niemiecki charakter.
Dla mnie black metal to czysty KRR, haha!
Pewnie więcej tekstów wątpliwych znalazłaby Pani u Herberta nie mówiąc o klasykach romatyzmu. Dlatego wlasnie metodologja brawatystyczna jest warta o kant de potłuc
wiele tekstów satanistycznych zespołów black-metalowych to cudowne perełki inkwizytorskiej wręcz walki z manicheizmem zakorzenionym w mentalności wielu "Chrześcijan".
Dla mnie są to współczesne chansons de geste.
Organizm chce wyciszenia i reaguje na spokojne i wywazone dzwieki,przyjmuje je jako swoje.
No tak, a książki powinny być tylko o dobrych ludziach w uporządkowanym śfjecie, bo jak ktoś przeczyta, że istnieje zło, grzech, ból, cierpienie etc., to jeszcze się zaniepokoi i mu serducho pęknie.