@kosmaTo ja Panu zarzucę, jest to błąd wieloznaczności.
Cytat: Fons Blaudi w Stycznia 14, 2012, 00:00:21 amSa rzeczy, ktorych przypisywanie Duchowi Swietemu jest bluznierstwem, a nie wyrazem posluszenstwa.Jednym zdaniem ujął Pan to, co motywuje moją obecność na tym Forum.
Sa rzeczy, ktorych przypisywanie Duchowi Swietemu jest bluznierstwem, a nie wyrazem posluszenstwa.
Panie Tulin, niech Pan Sobie odpowie na dwa ważne pytania: Czy jeśli ktoś stanowczo odrzuca katolicką mszę św. Piusa V, to czy jest on jeszcze katolikiem i czy NOM przekazuje wiarę katolicką?
Cytat: Andris Inkvizitors w Listopada 27, 2012, 10:13:24 amPanie Tulin, niech Pan Sobie odpowie na dwa ważne pytania: Czy jeśli ktoś stanowczo odrzuca katolicką mszę św. Piusa V, to czy jest on jeszcze katolikiem i czy NOM przekazuje wiarę katolicką?Nie znam odpowiedzi na te pytania, nie wiem czy jestem na tyle kompetentny, ale wiem jakie skutki przyniosla reforma i wiem rowniez, ze NOM jest rytem ulomnym i lepiej byloby dla wszystkich gdyby majstrowania przy liturgii i doktrynie nie bylo.Ja pytam natomiast z czego wynika ta wymijajaca odpowiedz Watykanu. Z checi utrzymania status quo?