należy do związanego z Opus Dei Stowarzyszenia Kapłańskiego Świętego Krzyża.
Lucio Angel Vallejo Balda członek Opus Dei, o czym taktownie KaI się nie zająknął (...)
(...) Liczący 54 lata Hiszpan, prał. Lucio Angel Vallejo Balda jest od 2011 roku sekretarzem Prefektury Ekonomicznych Spraw Stolicy Apostolskiej i należy do związanego z Opus Dei Stowarzyszenia Kapłańskiego Świętego Krzyża. (...)
Życiem rządzą "przypadki". "Przypadkiem" poznaje byłego premiera Włoch i trafia do najlepszej kancelarii prawniczej. "Przypadkowo" poznana hrabina wprowadza ją w świat Watykanu. A na końcu jako jedyna kobieta dostaje pracę w komisji, która ma zreformować finanse Watykanu
Chaouqui otrzymała od amerykańskiego portalu GoTopless.org tytuł dziewczyny sierpnia 2013 roku: "GoTopless gratuluje Francesce Chaouqui, jedynemu kobiecemu doradcy w Watykanie, swobodnego pokazywania nagiego torsu. Czas zakończyć tysiącletnie moralne represje narzucone przez Kościół katolicki".
Pomimo, że z Wysokich Obcasów, artykuł pisany jest z dystansem. Taka katoliczka powinna być promowana u lewaków. Widocznie wytycznych na czas nie dostali z Czerskiej.Warto przeczytać:http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/1,96856,15360647,Lobbystka_w_Watykanie__Franceska_Chaouqui.html?disableRedirects=true
Kiedy już zadomowi się na nowej pozycji, odbierze telefon od księdza Lucia Baldy: - Możesz być kandydatką na członka komisji odpowiedzialnej za reformę finansów Stolicy Apostolskiej. Prześlij mi swój życiorys.
Któregoś razu, w czytelni, spotyka Giulia Andreottiego, siedmiokrotnego premiera Włoch, jednego z najbardziej wpływowych polityków w kraju. - Byliśmy sam na sam. Opowiadałam mu o sobie, on słuchał uważnie.
- Chciałabym wyjaśnić, że nie jestem członkinią Opus Dei, ale duchowo jest mi on bardzo bliski. W Watykanie przez długi czas miałam wielu znajomych związanych z ruchem, bywaliśmy na wielu wspólnych spotkaniach i konferencjach. Tak, to prawda, Opus Dei jest dzisiaj w Watykanie potężne: jego dwaj członkowie Carlos Maria Nannei i Javier Echevarria są bardzo dobrymi przyjaciółmi Ojca Świętego.Członkiem Opus Dei jest także ksiądz Lucio Balda, który zarekomendował papieżowi zatrudnienie Chaouqui
Cytujnależy do związanego z Opus Dei Stowarzyszenia Kapłańskiego Świętego Krzyża.No to jak to jest do cholery? Aresztowany jest członkiem Opus Dei czy nie jest członkiem Opus Dei? czy tylko Stowarzyszenia związanego...(...)