templariusz
adept
|
|
« Odpowiedz #15 dnia: Lutego 10, 2009, 13:07:59 pm » |
|
X. Wiesław Skiba?! wspaniale! poznałem Go w 1995 r., potem jednak od ok. r. 1998 nie miałem z Nim kontaktu - wiem jednak, że zawsze był rozmiłowany w Tradycji Katolickiej. Szczęść Boże Księże Wiesławie, chętnie wyruszę z Torunia na Mszę Św. do Bydgoszczy, bo w końcu doczekaliśmy się, że Ksiądz odprawi Tridentinę :-)
|
|
|
|
|
|
|
michal_k
Gość
|
|
« Odpowiedz #16 dnia: Lutego 10, 2009, 16:04:23 pm » |
|
Własnie dogrywamy sprawy muzyczne - będzie chorał i trochę pobożnych pieśni. A takie pytanie mam - czy oo. kapucyni mogliby udostępnić ambonena kazanie?? Wystarczy tylko znieść z niej poskładane krzesła....
|
|
|
|
|
|
|
viribus unitis
bywalec
|
|
« Odpowiedz #17 dnia: Lutego 10, 2009, 16:24:38 pm » |
|
Własnie dogrywamy sprawy muzyczne - będzie chorał i trochę pobożnych pieśni.
A takie pytanie mam - czy oo. kapucyni mogliby udostępnić ambonena kazanie?? Wystarczy tylko znieść z niej poskładane krzesła....
Niejednokrotnie już kazania były w tej świątyni głoszone z ambony. Jest trochę roboty z krzesłami, ale dla chętnego...
|
|
|
|
|
|
|
przykoźlak
uczestnik
gg:5502171
|
|
« Odpowiedz #18 dnia: Lutego 11, 2009, 12:56:14 pm » |
|
Oj pamiętam jak jeszcze o. M. Kostka nagle na Ambonę poszedł kazanie głosić... zdziebiełko mnie to wtedy zaskoczyło:)
|
|
|
|
Prawdziwy reakcjonista nie jest tym, kto marzy o dawnych czasach, lecz myśliwym ścigającym święte cienie na wiecznych wzgórzach. www.przykozle.blogspot.com
|
|
|
michal_k
Gość
|
|
« Odpowiedz #19 dnia: Lutego 16, 2009, 13:28:17 pm » |
|
"Prymicja" ks. Skiby za nami Nareszcie ambona wróciła do łask
|
|
|
|
|
|
|
przykoźlak
uczestnik
gg:5502171
|
|
« Odpowiedz #20 dnia: Lutego 16, 2009, 15:27:14 pm » |
|
jakieś zdjęcia?
|
|
|
|
Prawdziwy reakcjonista nie jest tym, kto marzy o dawnych czasach, lecz myśliwym ścigającym święte cienie na wiecznych wzgórzach. www.przykozle.blogspot.com
|
|
|
michal_k
Gość
|
|
« Odpowiedz #21 dnia: Lutego 16, 2009, 15:29:56 pm » |
|
Jako, że było "trochę" zamieszania nie miałem głowy wczoraj do pstrykania zdjeć niestety....
|
|
|
|
|
|
|
ja_bydgoszcz
Gość
|
|
« Odpowiedz #22 dnia: Marca 09, 2009, 10:42:57 am » |
|
Witam!
Chciałem wczoraj być na mszy trydenckiej z małżonką, ale ze względu na porę niestety nie mogłem - praca... Mam pytanie, czy jest szansa, że msze odprawiane będą wcześniej godzinowo?
Pozdrawiam!
Marek
|
|
|
|
|
|
|
michal_k
Gość
|
|
« Odpowiedz #23 dnia: Marca 10, 2009, 21:23:17 pm » |
|
Jesli tak, to organista nie da rady grać.... wiec mam nadzieję, że nie...
|
|
|
|
|
|
|
ja_bydgoszcz
Gość
|
|
« Odpowiedz #24 dnia: Marca 13, 2009, 14:28:43 pm » |
|
Szkoda, bo znam więcej osób, które przyszłyby, gdyby msza odprawiana była wcześniej, no ale trudno...
Pozdrawiam:)
|
|
|
|
|
|
|
porys
|
|
« Odpowiedz #25 dnia: Marca 13, 2009, 14:47:24 pm » |
|
Szkoda, bo znam więcej osób, które przyszłyby, gdyby msza odprawiana była wcześniej, no ale trudno...
Pozdrawiam:)
To proszę ze znajomymi stworzyć stabilną grupę i walczyć o Tridentinę w swej parafii (o dogodnej dla was porze) - im więcej miejsc z Mszą Trydencką tym lepiej.
|
|
|
|
zdewirtualizować awatary
|
|
|
ja_bydgoszcz
Gość
|
|
« Odpowiedz #26 dnia: Marca 13, 2009, 20:03:36 pm » |
|
Dokładnie...
|
|
|
|
|
|
|
porys
|
|
« Odpowiedz #27 dnia: Marca 13, 2009, 20:17:51 pm » |
|
Nie no - zdaje sobie sprawę z tego. Moja pow. wypowiedź była trochę z przymrózeniem oka. Inna sprawa, że walczyć o to, aby było jak najwiecej miejsc w których Tridentina jest odprawiana, warto.
|
|
|
|
zdewirtualizować awatary
|
|
|
michal_k
Gość
|
|
« Odpowiedz #28 dnia: Kwietnia 20, 2009, 08:54:22 am » |
|
Po wczorajszej Mszy Świetej u Kapucynów doszły mię słuchy, ze lud cos słabo śpiewa... Miałbym propozycje aby sytuacje poprawic - prosiłbym o kontakt na prv. w tej sprawie Pozdr.
|
|
|
|
|
|
|
michal_k
Gość
|
|
« Odpowiedz #29 dnia: Maja 16, 2009, 08:57:01 am » |
|
Sprawy bydgoskie, zawrte w wątku "KUJAWY I POMORZE" zostały wrzucone do "Metropolii Gdańskiej"... Pomieszanie z poplątaniem....
|
|
|
|
|
|
|
|