Przyszły do mnie takie starsze panie, które zaczęły opowiadać mi niesamowite historie o strukturach Trójcy Świętej - teorie były barwnie rozbudowane. Wreszcie jedna z nich zakończyła intymnym wyznaniem: "Proszę ojca, a do mnie Pan Jezus list napisał". I powiedziała to takim zmanierowanym tonem, że aż mnie ruszyło i kazałem jej to wszystko spalić. Oburzyła się. Zapytała jeszcze, czy to prawda, że jestem mistykiem. "Broń Boże!", odpowiedziałem. "Mówili, że z Krakowa taki mistyk przyjedzie, to nie ojciec?" dodała. Odpowiedziałem, że absolutnie nie ja, może ktoś inny. To był sprawdzian dla mnie. Kilka razy spotkałem się z takimi fantastycznymi wypowiedziami. Może jakiś naiwny ksiądz dałby się nabrać, ale nie przypuszczam, bo my, duchowni, opieramy się na nauce Kościoła i na obiektywnej interpretacji prawdy objawionej przez Boga.
przepiękna książka, polecam ją wszystkim !!
(...) w Księgarni Rodziny Katolickiej. Moje zlecenie zostało zrealizowane błyskawicznie i sympatycznie, więc z czystem sumieniem polecam Państwu jej usługi. http://przedsoborowy.blogspot.com/2013/04/kupujcie-rok-bozy.html