tkiler!...Niestety wielu z nich nie ma zielonego pojecia o tym, że "liturgia neo" to są ekscesy -nadużycia liturgiczne. Winni sa ci, którzy nie stosuja przepisów i instrukcji Kościoła tj . katechiści i aktywiści wiedzący o tym.....Sam sobie odpowiedz na pytanie: Czy Neo tego przestrzega?
Cytat: Fons Blaudi w Stycznia 19, 2010, 12:26:09 pm....to nie papier z pieczatka decyduje o tym czy ktos jest katolikiem czy nie, ale zgodnosc z Objawieniem.Trudno się z tym nie zgodzić. Jednak to nie na podstawie kalumnii określa się czyjąś zgodność lub nie z Objawieniem
....to nie papier z pieczatka decyduje o tym czy ktos jest katolikiem czy nie, ale zgodnosc z Objawieniem.
A jesli nie na podstawie kalumni, ale na podstawie lektury Orientamenti i rozmow z czlonkami DN ? W internecie widzialem niesamowite herezje w ustach neonow, i to za kazdym razem te same, co pozwala zakladac, ze to sama formacja czy doktryna jest wadliwa. Powiem panu, ze dotychczas trafilem tylko na dwoch ortodoksyjnych doktrynalnie czlonkow Neo, jednego w internecie, a drugiego w realu.
Zwracam się z uprzejmą prośbą do Księdza Biskupa o udzielenie informacji na temat dwóch publikacji wzmiankowanych w Statucie Drogi Neokatechumenalnej, a wykorzystywanych jako pomoce katechetyczne przez katechistów Drogi Neokatechumenalnej:Orientamenti alle Èquipes di Catechisti (Linie Orientacyjne dla Ekip Katechistów) – wymieniona w Statucie, Art, 2.2, 9, 10.3, 11.1, 16.1, 28.2, 29.5innario di canti (Śpiewnik Drogi Neokatechumenalnej) – wymieniony w Statucie, Art. 11.3 z przypisem Nr 38Moje pytanie brzmi: Czy powyższe publikacje oraz ich przekłady na język polski zostały zbadane przez cenzurę Urzędu Nauczycielskiego Kościoła I otrzymały aprobatę Władzy Duchownej na druk, używanie do działalności katechetycznej, a Śpiewnik (zawierający II Modlitwę Eucharystyczną z… chwytami gitarowymi) – dodatkowo – do użytku liturgicznego?Będę wdzięczny za uprzejme udzielenie odpowiedzi na powyższe pytanie.
A jest pan pewien że to co uważał pan Orientamenti rzeczywiście nim było?
Ja w internecie i nie tylko widziałem herezje wiernych, księży i biskupów to jak doktryna czy formacja Kościoła jest wadliwa? Czyli jednak jacyś sie zdarzają
Wrzuciłem księdzu biskupu na blog pytanie. Ciekawe, jak długo się utrzyma?
Adres e-mailowy księdza biskupa Zbigniewa Kiernikowskiego: bp@radiopodlasie.plLepiej tam wyślijcie swe zapytania. ja juz wysłałem.
Problem polega na tym, iż nasi biskupi nie czuja się obywatelami rajskiej ojczyzny, tylko chcą budować raj na ziemi. W zamian za realizację doczesnych celów ,,pokoju" ,,jedności'' ,,wolności" ,,równości" ,,braterstwa'' sprzedaje się Chrystusa, i jego ewangelię. To właśnie casus Judasza.