Z jedynym wyjątkiem - Sieciowy Rozkład Jazdy Pociągów, który jest aktualizowany co parę dni :-))))
Czemu neokatechumenat nie celebruje Mszy razem ze wszystkimi innymi parafianami, tylko po jakiś salkach katechetycznych, czemu robicie swoją własną liturgię? Czemu nie przyjmujecie argumentów, że Wasza liturgia jest wypaczona? czemu śpiewacie takie dziwne piosenki, w których są fałszywe dźwięki? Czemu jesteście owiani tajemnicą i tak ciężko poznać Wasze nauczanie? Czemu np. zeszyty Ruchu Światło-Życie są ogólnie dostępne w Diakoniach Słowa, a materiałów Waszych katechistów dostać nie można? A może można- w takim razie gdzie? Od razu- zapraszamy na katechezy. Nie, nie chcę przychodzić na żadne katechezy. Żeby przeczytać, co głosi Oaza, nie muszę chodzić na spotkania, idę do Diakonii Słowa i mogę kupić konspekty i zeszyty. A u Was?
Odeszliśmy od merituma a tu kolejny biskup w opałach: http://forum.fronda.pl/?akcja=pokaz&id=3155974
Zresztą od jednego kleryka wiem że oni tam w seminarium mają lepsze zajęcia niż nauka i czytanie dokumentów kościoła