I jeszcze na koniec, ołtarz główny z tabernakulum został zastawiony przez drewnianą ściankę z tronem, zrobioną na zamówienie. Edycja: Dowiedziałem się, że w latach 90, kiedy były w tym kościele sprawowane Msze Święte w rycie bizantyjskim, nie było tej drewnianej konstrukcji z tronem zasłaniającej ołtarz główny.
pozbyli się zabytkowych, bogato zdobionych ław kościelnych zamieniając je na tandetne plastikowe krzesła ogrodowe
to mi nie wyglada na neonskie (za ladne), a tak nawiasem mowiac kojarzy mi sie z... http://www.apokalipsa.info.pl/zdjecia_biblioteka/loza_masonska.jpg , no ale to tylko skojarzensie. w koncu chory zakonne tez tak czasem budowano.
@ jwk:Miał Pan próbkę jak niektórzy z nich, na tym forum, żartowali sobie z nadużyć liturgicznych. Nazwijmy sprawę po imieniu: kompletnie przerobili ich w tej sekcie.
Cytat: Andriusza w Maja 05, 2012, 14:19:47 pm@ jwk:Miał Pan próbkę jak niektórzy z nich, na tym forum, żartowali sobie z nadużyć liturgicznych. Nazwijmy sprawę po imieniu: kompletnie przerobili ich w tej sekcie. Akurat dostałem ten odnośnik: http://www.tvn24.pl/0,1743566,0,1,zabijanie-bez-znieczulenia,wiadomosc.htmli teraz właściwie to mnie nic nie dziwi.
Za blogiem cruxsancta. Na stronie 26 znajdujemy interesującą wypowiedź Kiko. Mianowicie Umiłowany Towarzysz Założyciel próbuje swoich słuchaczy przekonać do tego, że Droga Neokatechumenalna miała rzekomo dostać pozwolenie od Kongregacji ds. Kultu Bożego na przyjmowanie Komunii Św. na siedząco. Kiko w swoich kłamstwach brnie dalej i twierdzi, że na taką a nie inną decyzję tej dykasterii wpłynął bezpośrednio Jan Paweł II. Miał też wyrażać wielkie uznanie dla tych bezbożnych praktyk.
Dostał. Na okres 2 lat (od listu kard Arinze)
Twierdzą też, że DN jest "jedynym antidotum mogącym powstrzymać islamizację Europy"
Tylko, że mówimy tutaj o roku 2011. Kiko daje w tym miejscu do zrozumienia, że dalej mogą tak przyjmować Komunię Św. a przecież mieli się dostosować do całej reszty.
Cytat: Andriusza w Maja 29, 2012, 17:48:05 pmTylko, że mówimy tutaj o roku 2011. Kiko daje w tym miejscu do zrozumienia, że dalej mogą tak przyjmować Komunię Św. a przecież mieli się dostosować do całej reszty.Tyle, że według powszechnie dostępnej wiedzy w roku 2011 Jan Paweł II już nie żył...
Cytat: jp7 w Maja 29, 2012, 18:38:59 pm Tyle, że według powszechnie dostępnej wiedzy w roku 2011 Jan Paweł II już nie żył...Zapomina Pan, że Kikoś miewa widzenia ...
Tyle, że według powszechnie dostępnej wiedzy w roku 2011 Jan Paweł II już nie żył...