... albo DN umie dbać o wizerunek (PR) zwłaszcza wśród biskupów ...
prostu prawdopodobieństwo przypadkowości zbieżności celów i metod między sektą masońską a kikokarmenatem jest ekstremalnie małe. To jest zbyt spójne.
Jestem trochę zaskoczona, nie zdawałam sobie sprawy, że jest tak potępiany. Gorąco tu
A co do tajności katechez...one są tajne? Nikt mi o tym nie mówił. I nie było mi dane uczestniczyć w żadnych tajnych inicjacjach Nie wiem skąd takie informacje?
Malo to dla mnie zrozumiałe właśnie. Mam rozumieć, że księża w mojej parafii są zdeprawowani przez neokatechumenat?
Ksiądz, który odprawia mszę w kościele, godzinę później schodzi piętro niżej do dolnego kościoła i na naszej liturgii zmienia się w kogoś, kto chce nas sprowadzić na złą drogę, jaką jest Droga neo?
Co najmniej czterech księży z mojej parafii odprawiało Eucharystię u nas. I codziennie odprawiają oni mszę w kościele, spowiadają etc.
A ja uczęszczam regularnie na msze w kościele, i równocześnie jestem członkiem naszej wspólnoty neokatechumenalnej. Wybacz, ale nie rozumiem, gdzie tu może czaić się zło.
A skąd tu tyle złośliwości? "Emotikona" wrzuciłam by zaznaczyć, że jestem nastawiona pokojowo, daleka od oceniania kogokolwiek, czegokolwiek, spierania się i udawania, że wiem wszystko i wszystko co robię jest słuszne. To raczej uśmiech , wyraz sympatii do ludzi i świata. Nie spodziewałam się, że zostanie to tak niefajnie odebrane.
estem trochę zaskoczona, nie zdawałam sobie sprawy, że jest tak potępiany. Gorąco tu