Zainteresowanie przeciętnego wiernego, czy to korzystającego z postindultów czy PX, tematami nowej części Kościoła dąży z czasem do minimum. Zdecydowanie preferuję kazania pomagające mi rozwijać swoją duchowość i walczyć z wadami niż koncentrujące się na krytyce czegoś, z czym niewiele mamy do czynienia a w czym jeszcze mniej możemy zdziałać. Uważam, że bractwo nie traci na wiarygodności zmniejszając wszechobecność krytyki, a jedynie traci opinii wariatów maniakalnie skupionych na jednym temacie.
Cytat: Drobny w Stycznia 09, 2016, 12:08:40 pmZainteresowanie przeciętnego wiernego, czy to korzystającego z postindultów czy PX, tematami nowej części Kościoła dąży z czasem do minimum. Zdecydowanie preferuję kazania pomagające mi rozwijać swoją duchowość i walczyć z wadami niż koncentrujące się na krytyce czegoś, z czym niewiele mamy do czynienia a w czym jeszcze mniej możemy zdziałać. Uważam, że bractwo nie traci na wiarygodności zmniejszając wszechobecność krytyki, a jedynie traci w opinii wariatów maniakalnie skupionych na jednym temacie.Lepiej nie można było tego ująć.
Zainteresowanie przeciętnego wiernego, czy to korzystającego z postindultów czy PX, tematami nowej części Kościoła dąży z czasem do minimum. Zdecydowanie preferuję kazania pomagające mi rozwijać swoją duchowość i walczyć z wadami niż koncentrujące się na krytyce czegoś, z czym niewiele mamy do czynienia a w czym jeszcze mniej możemy zdziałać. Uważam, że bractwo nie traci na wiarygodności zmniejszając wszechobecność krytyki, a jedynie traci w opinii wariatów maniakalnie skupionych na jednym temacie.
Cytat: Drobny w Stycznia 09, 2016, 12:08:40 pmZainteresowanie przeciętnego wiernego, czy to korzystającego z postindultów czy PX, tematami nowej części Kościoła dąży z czasem do minimum. Zdecydowanie preferuję kazania pomagające mi rozwijać swoją duchowość i walczyć z wadami niż koncentrujące się na krytyce czegoś, z czym niewiele mamy do czynienia a w czym jeszcze mniej możemy zdziałać. Uważam, że bractwo nie traci na wiarygodności zmniejszając wszechobecność krytyki, a jedynie traci opinii wariatów maniakalnie skupionych na jednym temacie.Lepiej nie można było tego ująć.
Cytat: abenadar w Stycznia 09, 2016, 14:25:46 pmCytat: Drobny w Stycznia 09, 2016, 12:08:40 pmZainteresowanie przeciętnego wiernego, czy to korzystającego z postindultów czy PX, tematami nowej części Kościoła dąży z czasem do minimum. Zdecydowanie preferuję kazania pomagające mi rozwijać swoją duchowość i walczyć z wadami niż koncentrujące się na krytyce czegoś, z czym niewiele mamy do czynienia a w czym jeszcze mniej możemy zdziałać. Uważam, że bractwo nie traci na wiarygodności zmniejszając wszechobecność krytyki, a jedynie traci w opinii wariatów maniakalnie skupionych na jednym temacie.Lepiej nie można było tego ująć.Dokładnie tak! Krótko i bardzo treściwie!
"daje się pozwolenie na jakiś ułamek Tradycji, żeby drugą reką zabrać to, co jest dla Tradycji ważniejsze".http://gloria.tv/media/zF7E3L4VHMM
Cytat: Anna M w Stycznia 09, 2016, 19:25:09 pmCytat: abenadar w Stycznia 09, 2016, 14:25:46 pmCytat: Drobny w Stycznia 09, 2016, 12:08:40 pmZainteresowanie przeciętnego wiernego, czy to korzystającego z postindultów czy PX, tematami nowej części Kościoła dąży z czasem do minimum. Zdecydowanie preferuję kazania pomagające mi rozwijać swoją duchowość i walczyć z wadami niż koncentrujące się na krytyce czegoś, z czym niewiele mamy do czynienia a w czym jeszcze mniej możemy zdziałać. Uważam, że bractwo nie traci na wiarygodności zmniejszając wszechobecność krytyki, a jedynie traci w opinii wariatów maniakalnie skupionych na jednym temacie.Lepiej nie można było tego ująć.Dokładnie tak! Krótko i bardzo treściwie!Popieram, popiera,, popieram!
rozwijać swoją duchowość i walczyć z wadami niż koncentrujące się na krytyce czegoś, z czym niewiele mamy do czynienia a w czym jeszcze mniej możemy zdziałać.
Niekrytykowanie posoborowia przez tradsów np. na forach, jest pomysłem o tyle śmiesznym, że o ew herezji Bergolia piszą już gazety wielkonakładowe świeckie i kościelne w Polsce.
Cytat: rysio w Stycznia 09, 2016, 23:42:43 pmNiekrytykowanie posoborowia przez tradsów np. na forach, jest pomysłem o tyle śmiesznym, że o ew herezji Bergolia piszą już gazety wielkonakładowe świeckie i kościelne w Polsce.Popieram, popieram, popieram Ale takie teraz wieją wiatry, że więcej można dowiedzieć się na RC ( blog związany z FSSP), niż na portalu dici...
@ rysiu --> proszę nie manipulować niczyimi wypowiedziami, jak powyżej Pan zrobił, bo to co pan zacytował z mojej wypowiedzi pogrubionej, to ma jakiś związek z wcześniejszym zdaniem; "Zainteresowanie przeciętnego wiernego, czy to korzystającego z postindultów czy PX," i nie ma tu mowy o tym jak pan napisał; "katechezę do Odnowy, OD czy Neo, a Mszę odstawić na boczny tor ". Krytyka tu była i jest, ale chodzi o osoby maniakalnie skupione na jednym temacie, a tym tematem jest nieustanna krytyka już nie tyle postindultów, co PX. Języka francuskiego na tyle nie znam w mowie, żebym mogła się wypowiedzieć co ks. Laguerie mówi, a wywiad trwa 20 min. Proszę zrobić napisy po polsku jak inni to robią, skoro pan i Pani ciocia jesteście tak dobrzy w j.francuskim ze słyszenia i niech inni posłuchają całości.
(...)Pani wybaczy ale nie zamiescilem "pogrubionych Pani wypowiedzi" tylko innego forowicza ( ?)
Cytat: rysio w Stycznia 10, 2016, 11:56:02 am(...)Pani wybaczy ale nie zamiescilem "pogrubionych Pani wypowiedzi" tylko innego forowicza ( ?)A to tu:http://krzyz.nazwa.pl/forum/index.php/topic,3004.msg203776.html#msg203776A do reszty wypowiedzi Pana nie ma się do czego odnosić i proszę czytać też ze zrozumieniem, co kto pisze.