Cytat: CiociaA w Listopada 10, 2015, 07:29:18 amPrzez chwilę zastanawiałam się, czy nie zamieścić w Kościele posoborowym...Woda na młyn dla sedeków i rezystantów oskarżających Bractwo o sprzedajność wobec posoborowia...
Przez chwilę zastanawiałam się, czy nie zamieścić w Kościele posoborowym...
Cytat: B Rumm w Listopada 10, 2015, 12:50:38 pmCytat: CiociaA w Listopada 10, 2015, 07:29:18 amPrzez chwilę zastanawiałam się, czy nie zamieścić w Kościele posoborowym...Woda na młyn dla sedeków i rezystantów oskarżających Bractwo o sprzedajność wobec posoborowia...Ale ktoś to zaprojektował, zatwierdził, sfinansował, wybudował. Co ma Pan wobec faktów? Zamieść pod dywan?
Ten kościół przypomina Porcjunkulę św. Franciszka.
Strona ta: Szkoda tylko, że nie pofatygowali się i nie pokazali wnetrza tego kościoła. Ale wielu z nich tam nie uczęszcza, jak i wypowiadający się tu forowicze i nie wiem dlaczego taki ból głowy mają
Ale jakie zacietrzewienie?
Ale jakie zacietrzewienie? FSSPX potrafi budować ładne, klasyczne budynki, a tu im wychodzi typowe "nowoczesne" posoborowie.Ale może w Hiszpanii to już uchodzi za budowlę "tradycyjną", przez bardzo małe t, nie wiem.