WOW - artykuł pełna profeskahttp://wiadomosci.onet.pl/swiat/francuski-ksiadz-gwalcil-nauczycielki-w-ramach-egzorcyzmow/3d3rl
Zle postawione pytanie. Najpierw nalezy zapytac czy artykul zawiera choc troche prawdy.Wg kwerendy zrodlem informacji jest dziennik "Le Parisien", ktory cytuje pewna niszowa strone internetowa, ktora z kolei cytuje nieokreslone zrodla policyjne. Wszystkie inne artykuly sa wtorne, a dziennikarze dokladaja od siebie rozmaite bzdury.
Cytat: Fons Blaudi w Maja 01, 2014, 00:22:24 amZle postawione pytanie. Najpierw nalezy zapytac czy artykul zawiera choc troche prawdy.Wg kwerendy zrodlem informacji jest dziennik "Le Parisien", ktory cytuje pewna niszowa strone internetowa, ktora z kolei cytuje nieokreslone zrodla policyjne. Wszystkie inne artykuly sa wtorne, a dziennikarze dokladaja od siebie rozmaite bzdury.Dokładnie tak, przeglądałam w "Le Parisien" te artykuły (bo to nie jeden). To jest tak napisane i pisane jakby czytał u nas "Fakty i Mity". A z drugiej strony zastanawiam się jaki ma to związek z tematem tu? Jak się chce dołożyć, to i kij się zawsze znajdzie, a p. "SemperFidelis" najwyraźniej jest z tego chóru co lubi dokładać FSSPX, a i onetem w bardzo wielu wypowiedziach się posiłkuje.
Na razie to może lepiej jest nie mruczeć na cytujących, tylko cierpliwie i z pokorą poczekać czy to prawdziwa wieść jest czy nie. Bo można się potem lekko zgarbić. Niestety takie przypadki się po prostu zdarzają i jedne Pan Bóg wie, kiedy grzech dotknie któregokolwiek kapłana z FSSPX czy spoza.
Cytat: Anna M w Maja 01, 2014, 12:03:27 pmCytat: Fons Blaudi w Maja 01, 2014, 00:22:24 amZle postawione pytanie. Najpierw nalezy zapytac czy artykul zawiera choc troche prawdy.Wg kwerendy zrodlem informacji jest dziennik "Le Parisien", ktory cytuje pewna niszowa strone internetowa, ktora z kolei cytuje nieokreslone zrodla policyjne. Wszystkie inne artykuly sa wtorne, a dziennikarze dokladaja od siebie rozmaite bzdury.Dokładnie tak, przeglądałam w "Le Parisien" te artykuły (bo to nie jeden). To jest tak napisane i pisane jakby czytał u nas "Fakty i Mity". A z drugiej strony zastanawiam się jaki ma to związek z tematem tu? Jak się chce dołożyć, to i kij się zawsze znajdzie, a p. "SemperFidelis" najwyraźniej jest z tego chóru co lubi dokładać FSSPX, a i onetem w bardzo wielu wypowiedziach się posiłkuje.Zanim Pani napisze nastepnym razem takie wnioski, to proszę dobrze przemyślec czy Pani kogos nie skrzywdzi taka pochopną opinią.. Przykro mi - nawet nie wysiliła się Pani, żeby mnie spytac jaka jest moja opinia na ten temat. Nie znam jakiegos Parisien i jego poziomu (Pani widac go często czytuje) - przeczytałem artykuł z bólem serca, że znow robi sie nagonke na pewne środowiska.. Dośc dobrze znam FSSPX nie tylko w Polsce i trudno mi uwierzyc w takie brednie.