TAK i modli sie za niego regularnie np. wczoraj po mszy sw. na majowym
Dziwne... Przecież oni nie uznają papieża...
Cytat: thomas12345 w Maja 20, 2011, 15:14:18 pmDziwne... Przecież oni nie uznają papieża... nie jest tak źle - uznają. Jeśli tylko Jego decyzje czy poglądy nie są w niezgodzie z NIeomylnym Nauczaniem Kościoła (poprzednich Papieży na przykład)
Witam wszystkich serdecznieZ tradycja Kosciola spotkalem sie dopiero niedawno, ciągle jestem poszukujacym. Znalazlem Msze Trydenckie i juz po pierwszej wiedzialem, że bede w nich uczestniczyl Czytajac forum onetu spotykam sie czesto z komentarzami niejakiego katolika2010. Jest to czlowiek dosc oryginalny, uwaza ze poza Kosciolem przedsoborowym (czytaj Bractwo św. Piusa) nie ma zbawienia. Uwaza wszystkich ksiezy (spoza bractwa) za ekskomunikowanych, a Jana Pawla II wyslal do piekla. Za ostatniego prawowitego papieża uznaje Piusa XII. Czy ktos z panstwa go kojarzy?
Tak, to znana w internecie postać, bo chyba chodzi o słynnego Tadeusza.
Cytat: Kamil w Maja 20, 2011, 18:07:36 pmTak, to znana w internecie postać, bo chyba chodzi o słynnego Tadeusza.Tak, to na pewno ten Tadeusz, ma rowniez swoj blogPani Mamo, opisalem tylko to co ten pan wypisuje w komentarzach na onecie. Zadalem mu kiedys pytanie odnosnie sedewakantystow to stwierdzil, ze uwierzyli klamstwu.
"Nauczanie" p. Tadka z Tarnowskich Gór jest dość hmm... niespójne, proszę nie traktować go poważnie.
Cytat: Silesius w Maja 20, 2011, 09:32:19 amTAK i modli sie za niego regularnie np. wczoraj po mszy sw. na majowymJa nie slyszałam nigdzie, żeby się modlono za papieża, za wyjątkiem Bractwa. Naprawdę. A chodzę na nabożeństwa do różnych kościołów. Nie ma takiego zwyczaju nigdzie.
co by było, gdyby papież Benedykt XVI wystąpił z polemiką z nauczaniem Pawła VI? Pytanie jest hipotetyczne i może być traktowane przez niektórych jako żart
Cytat: tosia w Maja 20, 2011, 16:54:24 pmCytat: Silesius w Maja 20, 2011, 09:32:19 amTAK i modli sie za niego regularnie np. wczoraj po mszy sw. na majowymJa nie slyszałam nigdzie, żeby się modlono za papieża, za wyjątkiem Bractwa. Naprawdę. A chodzę na nabożeństwa do różnych kościołów. Nie ma takiego zwyczaju nigdzie.mialem na mysli Bractwo, NOM nie ma na to czasu