Moja rada - jeśli ma Pani wątpliwości - proszę nie korzystać bez konieczności z posługi kapłanów FSSPX.
Cytat: jp7 w Października 24, 2012, 12:19:22 pmMoja rada - jeśli ma Pani wątpliwości - proszę nie korzystać bez konieczności z posługi kapłanów FSSPX.Moja żona czyniła też mi zarzuty, zapewne sterowana przez jakiegoś miejscowego księdza, że tam gdzie ja korzystam, spowiedź jest nieważna. Pech chciał, że jej spowiednika aresztowano za romans z nieletnia i nakłonienie jej do aborcji. Od tamtej pory mam w rodzinie spokój.
Co ma jedno z drugim wspólnego?
Cytat: Kalistrat w Listopada 05, 2013, 23:53:46 pmCo ma jedno z drugim wspólnego?Czyż nie o ważności posługi temat?
Niemoralne prowadzenie się księdza nie ma nic do rzeczy w temacie ważności posługi.
Cytat: Pedro Veron w Listopada 06, 2013, 08:36:57 amNiemoralne prowadzenie się księdza nie ma nic do rzeczy w temacie ważności posługi.A skąd wiadomym jest, że był to ksiądz, skoro jego przykład łamania Bożego Prawa temu przeczy?Co w takim razie jest istotne do ważności posługi?
CytujCo w takim razie jest istotne do ważności posługi?Tylko i wyłącznie bycie ważnie wyświęconym kapłanem.
Co w takim razie jest istotne do ważności posługi?
Problemy z nowym rytem święceńhttp://www.piusx.org.pl/zawsze_wierni/artykul/571
Cytat: Pedro Veron w Listopada 06, 2013, 10:19:56 amCytujCo w takim razie jest istotne do ważności posługi?Tylko i wyłącznie bycie ważnie wyświęconym kapłanem. I tu doszedł Pan do sedna zagadnienia i powodu, dla którego staram się unikać posługi u tych, co święcenia przyjęli w/g nowej formy i materii. Nie twierdzę, że nowe święcenia kapłanów są jest nieważne, tylko budzące coraz poważniejsze wątpliwości.
To co napisałem, napisałem jedynie w odpowiedzi na pańskie wcześniejsze wpisy gdzie wątpliwość co do ważności posługi wyciągał pan nie z problematycznego rytu święceń a z niemoralnego prowadzenia się księdza.