WitamBlisko rok zaglądam i korzystam z forum zatem wypada się przestawić. A zatem: Andrzej ze Śląska. Na początek - dzięki wszystkim za info o mszach trydenckich. Sporo się kręcę po kraju (szczególnie na południu) i godziny celebracji bardzo się przydają. Decyzja o wyjeździe na mszę pojawia się czasem nagle i niespodziewanie, zatem aktualne informacje są bardzo istotne. Do Wrocławia jeszcze nie dotarłem, ale Opole, Gliwice, Bytom, Kraków odwiedzam. Zawitałem też do Dąbrowy i Pszowa, zostały jeszcze Bielsko, Będzin i Tychy.U mnie w parafii jest NOM - na szczęście księża z proboszczem na czele odprawiają mszę godnie i bez udziwnień, zatem jak mi się nie uda dotrzeć na trydencką, to nie doznaję szoku emocjonalnego.Tyle na początek.
Cytat: acatus w Listopada 10, 2010, 19:08:17 pmWitamBlisko rok zaglądam i korzystam z forum zatem wypada się przestawić. A zatem: Andrzej ze Śląska. Na początek - dzięki wszystkim za info o mszach trydenckich. Sporo się kręcę po kraju (szczególnie na południu) i godziny celebracji bardzo się przydają. Decyzja o wyjeździe na mszę pojawia się czasem nagle i niespodziewanie, zatem aktualne informacje są bardzo istotne. Do Wrocławia jeszcze nie dotarłem, ale Opole, Gliwice, Bytom, Kraków odwiedzam. Zawitałem też do Dąbrowy i Pszowa, zostały jeszcze Bielsko, Będzin i Tychy.U mnie w parafii jest NOM - na szczęście księża z proboszczem na czele odprawiają mszę godnie i bez udziwnień, zatem jak mi się nie uda dotrzeć na trydencką, to nie doznaję szoku emocjonalnego.Tyle na początek. Witamy serdecznie! A można się z ciekawości zapytać z jakiej miejscowości? ;>
Witam was wszystkich. Jestem nowym nabytkiem na waszym forum więc chciałbym wam o sobie opowiedzieć. Mam 15 lat i mieszkam w archidiecezji lubelskiej. Jeszcze rok temu byłem bardzo postępowym katolikiem - nie wierzyłem w piekło, uważałem, że po śmierci można się jeszcze nawrócić itp. Zmiana zaszła kiedy dowiedziałem się o tym, że papież uwolnił mszę trydencką. Zacząłem się nią interesować. Po pewnym czasie trafiłem na strony takie jak kronika novus ordo. Zaczęły mi się otwierać oczy. To otwieranie oczu trwa do teraz. Dołączyłem się do tego forum w nadziei na to, że oaza nie jest jedyną drogą rozwoju duchowości młodego człowieka. Pozdrawiam wszystkich i zapewniam o pragnieni słuchania ludzi mądrzejszych i starszych ode mnie
Dominus vobiscum!
Witamy serdecznie! Podoba mi sie Pana ksywa. Czy to jakies zwiazki z Jarema Wisniowieckim? Pytam, bo u mnie w rodzinie od strony Mamy panuje swoisty kult Jaremy, zwiazany z sluzba moich przodkow przed wiekami u boku Ruskiego Ksiecia
Do formy nie jestem przywiązana, bo to sfera upodobań....Forma jest zasłoną.Za zasłoną jest tajemnica.
Niech będzie pochwalony Jezus Chrystus.Przyszłam, bo zobaczyłam katolickie forum w googlach, jak szukałam zdjęć z architekturą kościołów.Jestem katoliczką, czyli wierną papieżom.
Cytat: circ w Listopada 14, 2010, 01:25:49 amDo formy nie jestem przywiązana, bo to sfera upodobań....Forma jest zasłoną.Za zasłoną jest tajemnica. Na wieki wieków Amen! Zgodzi się Pani jednak, że zasłona za którą jest Bóg Wszechmogący w Trójcy Świętej Jedyny winna być jak najwspanialsza, na miarę najlepszych ludzkich talentów a nie zgrzebna szmata wydarta z pozostałości z przeproszeniem gaci po Leninie, jak proponują to poniektóre grupy "charyzmatyczne".
Na wieki wieków Amen! A pani to jak sobie myśli? że my tu, to co?
Cytat: jwk w Listopada 14, 2010, 15:30:03 pmCytat: circ w Listopada 14, 2010, 01:25:49 amDo formy nie jestem przywiązana, bo to sfera upodobań....Forma jest zasłoną.Za zasłoną jest tajemnica. Na wieki wieków Amen! Zgodzi się Pani jednak, że zasłona za którą jest Bóg Wszechmogący w Trójcy Świętej Jedyny winna być jak najwspanialsza, na miarę najlepszych ludzkich talentów a nie zgrzebna szmata wydarta z pozostałości z przeproszeniem gaci po Leninie, jak proponują to poniektóre grupy "charyzmatyczne".Może i powinna, bo fajnie jest popatrzeć na ładną zasłonę.O to chodzi?
Może i powinna, bo fajnie jest popatrzeć na ładną zasłonę.O to chodzi?