Wpisałem nie widząc zdjęcia, które p. Kancelista dosłał z opóżnieniem, (stąd mój , ale teraz na poważnie; jaki jest ten podpis pod zdjęciem?
Cytat: Fidelis w Marca 04, 2009, 22:54:56 pmWpisałem nie widząc zdjęcia, które p. Kancelista dosłał z opóżnieniem, (stąd mój , ale teraz na poważnie; jaki jest ten podpis pod zdjęciem?Opis zdjęcia we wolnym tłumaczeniu brzmi tak: "Ćwiczenia w seminarium katolickim, które przygotowuje księży wyłącznie dla polskich parafii. ". Chodziło o polskie parafie w USA a zdjęcie wykonano w Detroit w 1955 roku.
Cytat: Kancelista w Marca 05, 2009, 10:57:03 amCytat: Fidelis w Marca 04, 2009, 22:54:56 pmWpisałem nie widząc zdjęcia, które p. Kancelista dosłał z opóżnieniem, (stąd mój , ale teraz na poważnie; jaki jest ten podpis pod zdjęciem?Opis zdjęcia we wolnym tłumaczeniu brzmi tak: "Ćwiczenia w seminarium katolickim, które przygotowuje księży wyłącznie dla polskich parafii. ". Chodziło o polskie parafie w USA a zdjęcie wykonano w Detroit w 1955 roku.A dlaczego "wyłącznie dla polskich parafii"