W GW czytałem, że wokół Bractwa skupionych jest wielu "wypędzonych", którzy św. Maksymiliana uważają za spolonizowanego Niemca, a o Wielkim Papieżu mówili per "ten Polaczek"... dziennikarz powoływał się na x. Trytka, ale nie wiem, na ile wiarygodne są te informacje...
+problem jest głębszy, Tradycja niemiecka skupiona wokół FSSPX to są Niemcy którzy mają "tradycyjne" podejście do kwestii politycznych. Analogicznie Tradycja ukraińska skupiona wokół FSSPX (Bractwo Św. jozafata) na skupia Ukraińców o "tradycyjnym" podejściu do Polaków. Mądrej głowie dość dwie słowie... kto zna drugie dno ten wie o czym mówię. No, ale nie wolno krytykować FSSPX
Kard. Huzar święci tablice ku czci Bandery... Niemiecki episkopat wspiera wypędzonych... Mądrej głowie dość dwie słowie... kto zna drugie dno, ten wie o czym mówię. No, ale nie wolno krytykować hierarchii, trzeba pozytywnie, konstruktywnie, z wazeliną lub bez, byle do przodu, byle moja wieś spokojna, hej, hej, góralu, czy ci nie żal, oj da dana!
Czasami dużo szczekam!
(...) Doroczne spotkanie przedstawicieli ziomkostw zakończy msza ekumeniczna (...)
rzeczywiście ma Pan rację pisząc:CytujCzasami dużo szczekam!czasami za dużo Pan szczeka
"Msza ekumeniczna"?A co to takiego?Koncelebrować będą ksiądz katolicki i prawosławny?
Cytuj(...) Doroczne spotkanie przedstawicieli ziomkostw zakończy msza ekumeniczna (...)"Msza ekumeniczna"?A co to takiego?Koncelebrować będą ksiądz katolicki i prawosławny?