"Oczekiwanie na beatyfikację Papieża to adwent współczesnego Kościoła" (sic!)
Wczoraj wysłuchałem listu duszpasterskiego naszego kamerdynerała p.t.:"Oczekiwanie na beatyfikację Papieża to adwent współczesnego Kościoła" (sic!)http://www.diecezja.pl/pl/wydarzenia/1397-oczekiwanie-na-beatyfikacj-jana-pawa-ii-to-adwent-wspoczesnego-kocioaDobre są też "słowa do młodych niechodzących do kościoła w niedzielę" jakie wyartykułowała nasza Relikwia Drugiej Klasy:„Powiedzcie nam, dlaczego nie ma was wśród nas? Co wam przeszkadza, abyście razem z nami modlili się? Co mamy zmienić w naszej postawie? Na co mamy zwrócić uwagę?”
A te slowa do mlodych, no coz, moze brzmia naiwnie, ale nie brak tez w nich pokory.Pozdrawiam
Cytat: m_q w Listopada 30, 2009, 20:11:54 pm"Oczekiwanie na beatyfikację Papieża to adwent współczesnego Kościoła" (sic!)Przegiecie.
Cytat: Jean Gabriel Perboyre w Listopada 30, 2009, 20:32:51 pmCytat: m_q w Listopada 30, 2009, 20:11:54 pm"Oczekiwanie na beatyfikację Papieża to adwent współczesnego Kościoła" (sic!)Przegiecie.Ja tam nie wiem. A jeśli się okaże, że ta beatyfikacja jest równoznaczna z końcem świata? Może nasz Książę Kościoła z Raby Wyżnej ma sygnały z samej góry?
„Choć nie znamy jeszcze daty tego wydarzenia, to jednak jesteśmy przekonani, że ona się zbliża” – zapewnił metropolita krakowski i podkreślił, że jest to nowy wymiar tegorocznego Adwentu. Hierarcha przekonuje, że należy dobrze się przygotować na beatyfikację Jana Pawła II i odwołuje się do jego pragnienia,
Cytat: m_q w Listopada 30, 2009, 20:11:54 pm"Oczekiwanie na beatyfikację Papieża to adwent współczesnego Kościoła" (sic!)Przegiecie.Ale poza tym kilka zgrabnych mysli dotyczacych przezywania adwentu i przygotowania do swiat Bozego Narodzenia. A te slowa do mlodych, no coz, moze brzmia naiwnie, ale nie brak tez w nich pokory.Pozdrawiam