jp7
|
|
« Odpowiedz #60 dnia: Grudnia 09, 2009, 17:02:29 pm » |
|
Tu nie chodzi o zaglądanie do portfeli a o przyzwoitość księży w coraz bardziej ubożejącym i polaryzującym społeczeństwie. Ale duszpasterza wymagają i ci biedni (dla których ksiądz w Golfie to już niepotrzebna rozrzutność), i ci bogaci (którzy księdza bez tych wszystkich świecidełek nie byli by słuchali...) +++edit literówki
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudnia 09, 2009, 18:21:12 pm wysłana przez jp7 »
|
|
Kyrie Eleison! Czy jednak Syn Człowieczy znajdzie wiarę na ziemi, gdy przyjdzie?
|
|
|
Major
|
|
« Odpowiedz #61 dnia: Grudnia 09, 2009, 17:09:22 pm » |
|
Panie JWK. O. Rydzyk wsiadał do samochodu wyższej klasy i nie jest to raczej manipulacja TVN. Tak Pani Murko. Takie zachowania księży uważam za nieprzyzwoite. I to jest moje zdanie bo widzę że na tym m.in.zachowaniu cierpi wizerunek Kościoła.
|
|
|
|
|
|
|
Jean Gabriel Perboyre
|
|
« Odpowiedz #62 dnia: Grudnia 09, 2009, 17:09:33 pm » |
|
Tu nie chodzi o zaglądanie do portfeli a o przyzwoitość księży w coraz bardziej ubożejącym i polaryzującym społeczeństwie. Ale duszpasterza wymagają i ci biedni (dla których ksiądz w Golfie to już niepotrzebna rozrzutność), i ci bogaci 9którzy księdza bez t7ych wszystkich świecidełek ni byli by słuchali...
Jednym slowem na parafii powinien byc jeden ksiadz rowerzysta i jeden w nowym Audi.
|
|
|
|
|
|
|
kamilek
Gość
|
|
« Odpowiedz #63 dnia: Grudnia 09, 2009, 17:22:02 pm » |
|
.
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudnia 09, 2009, 19:50:14 pm wysłana przez kamilek »
|
|
|
|
|
Murka
|
|
« Odpowiedz #64 dnia: Grudnia 09, 2009, 17:32:40 pm » |
|
Czy Pani nie mdli czytając tych nawiedzonych ludzi? Bo mnie tak. Wlasciwie to niepotrzebnie zabralam glos w tym watku. To nie jest na moje nerwy.
|
|
|
|
Niech się nie trwoży serce wasze ani się lęka.
|
|
|
Mari
bywalec
|
|
« Odpowiedz #65 dnia: Grudnia 09, 2009, 17:51:26 pm » |
|
Panie JWK. O. Rydzyk wsiadał do samochodu wyższej klasy i nie jest to raczej manipulacja TVN.
A czy wiadomo, do kogo należał samochód? Czy do osoby znanej o. Rydzykowi, czy rzeczywiście do zgromadzenia redemptorystów?
|
|
|
|
|
|
|
Major
|
|
« Odpowiedz #66 dnia: Grudnia 09, 2009, 18:02:56 pm » |
|
Samochód na parafii powinien być. Nie ma problemu. Ale nie mówmy że w mieście do chorego ksiądz jedzie samochodem. Chyba że rzadko. Domyślam się że samochód należy do Zgromadzenia lub Fundacji.
|
|
|
|
|
|
|
Mari
bywalec
|
|
« Odpowiedz #67 dnia: Grudnia 09, 2009, 19:02:27 pm » |
|
Hm... do TVN mam duży dystans, szczególnie jeśli mówią o sprawach Kościoła, ludzi Kościoła i wiary. Alergię w tej stacji mają sporą: raz np. pojechali do pewnego klasztoru kręcić materiał o walorach tego miejsca, przeprowadzili też mini-rozmowy z osobami będącymi na rekolekcjach, które otwarcie mówiły, że przyjechały dla odnowienia ducha. Nic z tego nie poszło na wizję poza kilku, kilkunastosekundową migawką bez żadnej wypowiedzi. Niby drobna rzecz. Coś mi się w tego maybacha nie za bardzo chce wierzyć. (Ale zakupu solidnego samochodu czy solidnych mebli, z racji tego, że są trwalsze i często bardziej ekonomiczne w dłuższej perspektywie z góry tak krytycznie bym nie osądzał. )
|
|
|
|
|
|
|
stefan
|
|
« Odpowiedz #68 dnia: Grudnia 09, 2009, 19:04:06 pm » |
|
Dlatego jak napisałem wyżej. Poza modlitwą i niektórymi katechezami formacyjnymi to radio to jest dno.
Święte słowa
|
|
|
|
Powstaną bowiem fałszywi chrystusowie i fałszywi prorocy, i czynić będą znaki wielkie i cuda, tak aby w błąd byli wprowadzeni (jeśli to być może) nawet i wybrani.Mt. 24). ------------------- Nauczać zaś kobiecie nie pozwalam ani też przewodzić nad mężem, lecz chcę, by trwała w cichości? (1 Tm 2,11-1
|
|
|
jwk
|
|
« Odpowiedz #69 dnia: Grudnia 09, 2009, 19:48:01 pm » |
|
Dlatego jak napisałem wyżej. Poza modlitwą i niektórymi katechezami formacyjnymi to radio to jest dno. Święte słowa.
|
|
|
|
Zamiast zajmować się całą rzeszą katolików, którzy nie chodzą w ogóle do kościoła, Watykan uderza w tych, którzy są na Mszy świętej w każdą niedzielę.
|
|
|
Kamil
|
|
« Odpowiedz #70 dnia: Grudnia 09, 2009, 21:04:12 pm » |
|
Coś mi się w tego maybacha nie za bardzo chce wierzyć. (Ale zakupu solidnego samochodu czy solidnych mebli, z racji tego, że są trwalsze i często bardziej ekonomiczne w dłuższej perspektywie z góry tak krytycznie bym nie osądzał. )
Bo ten maybach to taka plotka była, nie mająca nic wspólnego z rzeczywistością.
|
|
|
|
|
|
|
Jean Gabriel Perboyre
|
|
« Odpowiedz #71 dnia: Grudnia 09, 2009, 21:07:10 pm » |
|
Maybach byl plotka, tu sie zgodze, co nie oznacza, ze ks. Rydzyk jezdzi starym oplem astra
|
|
|
|
|
|
|
PTRF
|
|
« Odpowiedz #72 dnia: Grudnia 09, 2009, 21:21:17 pm » |
|
A po co ma jeździć starym Oplem Astra ?
|
|
|
|
"Kto tradycji nie szanuje Niech nas w dupę pocałuje" /kawaleryjskie/
|
|
|
Jean Gabriel Perboyre
|
|
« Odpowiedz #73 dnia: Grudnia 09, 2009, 21:23:25 pm » |
|
Zeby nie jezdzic wypasiona limuzyna.
|
|
|
|
|
|
|
jwk
|
|
« Odpowiedz #74 dnia: Grudnia 09, 2009, 22:59:52 pm » |
|
Zeby nie jezdzic wypasiona limuzyna. Myśli pan jak stara baba co księdzu prałatowi zazdrościła, kiedy został biskupem. Jak pana inwidia kąsa weź się pan za jakiś biznes i se pan kup.
|
|
|
|
Zamiast zajmować się całą rzeszą katolików, którzy nie chodzą w ogóle do kościoła, Watykan uderza w tych, którzy są na Mszy świętej w każdą niedzielę.
|
|
|
|