Redaktor z wp też z sarkazmem spojrzał na ten spektakl
redaktora Deję spróbuje nawracać.
Dziś pierwsza sobota stycznia [...]
Dziś pierwsza sobota stycznia i w Radio Maryja ewangelizuje dyrektor Rydzyk. O 22:01 powiedział, że co do spowiedzi pierwszosobotniej, to można odbyć przed sobotą, albo dziś, albo "nawet DZIEŃ PO, czyli jutro".Nie mam takiej wiedzy, że już ustalono w kościele, by spowiedź działała jak duchowa "tabletka DZIEŃ PO" Może ktoś mi objaśni tę nowoczesność, którą propaguje o.Rydzyk
Cytat: ratio w Stycznia 06, 2018, 23:14:06 pmDziś pierwsza sobota stycznia i w Radio Maryja ewangelizuje dyrektor Rydzyk. O 22:01 powiedział, że co do spowiedzi pierwszosobotniej, to można odbyć przed sobotą, albo dziś, albo "nawet DZIEŃ PO, czyli jutro".(...) Spowiedź pierwszosobotnia może być odbyta 8 dni przed albo 8 dni po pierwszej sobocie.
Dziś pierwsza sobota stycznia i w Radio Maryja ewangelizuje dyrektor Rydzyk. O 22:01 powiedział, że co do spowiedzi pierwszosobotniej, to można odbyć przed sobotą, albo dziś, albo "nawet DZIEŃ PO, czyli jutro".(...)
"(...) poprosiła, by spowiedź była tak samo ważna podczas kolejnych ośmiu dni. Pan Jezus odpowiedział: – Tak, spowiedź może być ważna o wiele więcej dni, pod warunkiem, że gdy będą Mnie przyjmować, będą w stanie łaski uświęcającej (...)"http://www.pch24.pl/dzis-pierwsza-sobota-miesiaca--co-musisz-zrobic--by-spelnic-prosbe-matki-bozej-,14807,i.html
Mogę prosić o adres tej informacji w kościelnych przepisach A w tej sytuacji spowiedzi po Komunii św. w pierwszą sobotę miesiąca, gdzie jest łaska uświęcająca, niezbędna dla przyjęcia Komunii św.?
Uwielbiam, gdy rekolekcje głoszą świeccy.