Do "Anna M" (dzisiaj 12:52:02):To jest ten fragment i wyraźne są słowa:----------------------"Widzieliście, jakie fujary?""Co za dureń."----------------------Nie widzę tu żadnej różnicy między podanym nagraniem, a tekstem przeze mnie zamieszczonym (słaba pamięć nie pozwoliła mi na zanotowanie całej, według mnie kontrowersyjnej odzywki o.Dyrektora). Dziękuję za podanie nagrania, a "luźny tekst" został wyemitowany o godz. 20:44 czasu polskiego.Mnie zniesmaczyła ta swoboda kapłana publicznie, w kościele, posługującego się takim "mało literackim" językiem 😋Czy to moje wyjaśnienie jest wystarczające?
"Fujary" było skierowane do konkretnego człowieka i tak została nazwana jego rodzina. A brzmienie zakwestionowanego słowa? Każdy słyszy jak mu słuch pozwala 🤔Choć wydaje mi się, że taki rozmówca i w takim miejscu mógłby nie sięgać do dwuznacznych wyrażeń.Dziękuję forumowiczowi "Anna M" za zainteresowanie tematem.
O tej amerykanskiej czenstohowie, to ks. Jochemczyk opowiadał. Pojechał tam w poszukiwaniu swięceń kapłanskich i zaraz uciekł w obawie przed utratą wiary. Przeciez to sceny z serialu ranczo są
Cudowne "Rozmowy niedokończone" - ojciec Rydzyk przypiął się do mikrofonu ze swoim monologiem 😁Gościem jest pani Beata Kempa, ciekawe kiedy będzie można ją posłuchać 🤔
- np. dziś od 14:25 rozgadał się tak, że nawet z koronką do Bożego miłosierdzia musieli poczekać
Cytat: ratio w Września 19, 2018, 15:46:14 pm - np. dziś od 14:25 rozgadał się tak, że nawet z koronką do Bożego miłosierdzia musieli poczekać (...)Tak się składa, że mam ustawiony alarm na 14:59 i wszystko było o czasie.