Wczoraj ks. Grygiel poinformował w ogłoszeniach, że od lipca w Krakowie będzie pracował ks. Michał Kołodziej FSSP.
Cytat: postindustrialhamster w Czerwca 03, 2019, 12:28:20 pmWczoraj ks. Grygiel poinformował w ogłoszeniach, że od lipca w Krakowie będzie pracował ks. Michał Kołodziej FSSP.I co, pracuje?
Decyzja o odmowie transmisji Triduum Pachalnego dla PCh24Niniejszym potwierdzam, że jako duszpasterz wiernych Liturgii Łacińskiej w Krakowie odmówiłem telewizji PCh24 prawa do transmisji Triduum Paschalnego sprawowanego przez księży z Bractwa Kapłańskiego św. Piotra w Krakowie, Powodem odmowy było niedopełnienie warunków formalnych przez stację PCh24 w postaci mojej zgody a także zgody rektora odnośnego kościoła na przeprowadzenie transmisji. PCh24 nie wylegitymowało się również uprawnieniami do tego typu działalności w obiektach sakralnych. Jest mi przykro, że organizacje deklarujące się jako obrońcy Kościoła i Tradycji publicznie tworzą afront pod adresem kapłana. Brawo! ks. dr hab. Wojciech P. Grygiel FSSPza: https://www.fssp.pl/articles/1676
Czyli transmisji w ogóle nie będzie?