Proszę się wstrzymać z personalnymi komentarzami. Rozmawiajmy o meritum. Jeśli napisałem nieprawdę, proszę sprostować.
To forum jest katolickie czy nie? Bana dla tego użytkownika i to jak najszybciej proszę!
"Ale wam powiadam, którzy słuchacie: Miłujcie nieprzyjacioły wasze, czyńcie dobrze tym, którzy was mają w nienawiści."
"Te dziennikarskie k**y to sam bym odstrzelił" To obrona?
Panu Jezusowi będzie Pan po śmierci tłumaczył swoją interpretację Jego własnych słów o nieprzyjaciołach.
Różnica między bp. Pieronkiem a bp. Williamsonem jest taka, że bp Pieronek jest legalnym biskupem Kościoła Rzymskokatolickiego, który ma prawdo udzielać wszystkich sakramentów. Z kolei bp Williamson jako kapłan-tułacz nie ma prawa na przykład udzielać rozgrzeszenia, ponieważ nie posiada odpowiedniej jurysdykcji. Dopóki Bractwo nie wejdzie w struktury Kościoła, dopóty będzie istniała ta zasadnicza różnica między bp. Pieronkiem a bp. Williamsonem.
Jaki Kolego? Bez przesady.Proszę się nie zastanawiać nad moją wrażliwością, naprawdę nie ma takiej potrzeby. A z Forum zrezygnuję, kiedy sam uznam, że chcę zrezygnować. Dobrego wieczoru i dobrej nocy.
Pan chyba nie zrozumial.Uczestniczy Pan w forum dyskusyjnym. Jesli wszystko Pana uraza, nawet slowo "Kolego", to naprawde nalezaloby zastanowic sie, czy jest sie gotowym na dyskusje.
Cytat: Krzysztof Kałębasiak w Lutego 25, 2009, 21:56:06 pmPan chyba nie zrozumial.Uczestniczy Pan w forum dyskusyjnym. Jesli wszystko Pana uraza, nawet slowo "Kolego", to naprawde nalezaloby zastanowic sie, czy jest sie gotowym na dyskusje.Pańskie rady, jak rady pana poprzednika, są zbędne. Sam zdecyduję, czy zrezygnuję, sam zdecyduję, czy jestem gotowy na dyskusję. Proszę mi nie radzić. To nie forum Poradnika Domowego.
Nie radze Panu, zeby Pan zrezygnowal. Nie radze, zeby Pan nie rezygnowal.Nie moj biznes. Tylko prosze nie pisac bzdur o katolickich biskupach.
Cytat: Krzysztof Kałębasiak w Lutego 25, 2009, 22:10:43 pmNie radze Panu, zeby Pan zrezygnowal. Nie radze, zeby Pan nie rezygnowal.Nie moj biznes. Tylko prosze nie pisac bzdur o katolickich biskupach.To pańska opinia, że to bzudra. Ja mam inne zdanie i nic pan na to nie poradzi.
Niestety, nie jest Pan jedyna osoba atakujaca Biuskupa i Bractwo. Moge sie tylko domyslac dlaczego Pan atakuje i dlaczego zniewaza Biskupa.
Proszę pana, a czym znieważyłem bp. Williamsona? Tym, że napisałem, że jest biskupem-tułaczem? A gdzie tu jest nieprawda? Mając świadomość, że bp. Williamson jest tułaczem, gdyby wybrałby się Pan do niego do spowiedzi (nie będąc w zagrożeniu życia), to spowiedź byłaby nieważna. Ślub również. Dura lex sed lex.
Ma Pan troche satysfakcji, prawda? "Niewazna", "niewazny"!Obawiam sie, ze nie wie Pan co to jest spowiedz i co to jest "slub".
Cytat: Krzysztof Kałębasiak w Lutego 25, 2009, 22:39:48 pmMa Pan troche satysfakcji, prawda? "Niewazna", "niewazny"!Obawiam sie, ze nie wie Pan co to jest spowiedz i co to jest "slub".Satysfakcji? Jakiej satysfakcji? Ależ ja chcę, żeby Bractwo wróciło na łono Kościoła! Tylko tak się niektórzy rozpędzili, że zaczeli mi przypisać obrazę bp. Williamsona i wszelkie inne złe rzeczy.Co to jest spowiedź i ślub? Sakrament pokuty i sakrament małżeństwa? A może się mylę? A jeśli nie wie pan, co to jest nieważny sakrament, to mogę tylko wyrazić swoje ubolewanie.
Ależ ja chcę, żeby Bractwo wróciło na łono Kościoła!
Moze Pan wyrazac co Pan chce. Ja, jesli bede chcial, wyspowiadam sie u ksiedza z B.K.PX i gdyby byla potrzeba "wzialbym u niego slub".