Obejrzałem filmik w WSI24:http://www.tvn24.pl/-1,1587935,0,1,wyrzucony-biskup-wygraza,wiadomosc.htmlNaprawdę przykro patrzeć. +
Te dziennikarskie k**y to sam bym odstrzelił, dlatego zachowanie JE rozumiem. +++
To forum jest katolickie czy nie? Bana dla tego użytkownika i to jak najszybciej proszę!
Daj se Pan na wstrzymanie.
a ja podzielam zdanie r.j. w całej rozciągłości
"Ale wam powiadam, którzy słuchacie: Miłujcie nieprzyjacioły wasze, czyńcie dobrze tym, którzy was mają w nienawiści."
To już jest jakaś paranoja męczyć człowieka z powodu jednej wypowiedzi o holocauście.
Szkoda człowieka ale sam jest sobie winien (za całokształt twórczości nie tylko kwestię żydowską).
Był pełen buty i arogancji. Może to nauczy go trochę pokory. Powinien teraz sobie iśc do klasztoru na resztę życia. Trzeba się za niego pomodlic. I oby nie zrobił kolejnej schizmy z resztą twardogłowych.
Ktoś tu ma luki w edukacji.
I tak na prawdę jak posłucha się jego kazań na youtube to aż mi ziemniaki w piwnicy gniją np. o powtórnym potopie skąd to mu się wzieło? Ciekawe co miał z egzegezy ST.
Chamstwem, butą i arogancją Kościołowi się nie pomoże tylko madrością i umiejętna rzeczową dyskusją. Przez jego głupie wypowiedzi obrywa się naszemu umiłowanemu Ojcu Świętemu Benedyktowi XVI. Dał powód do wieszania psów na papieża i Stolicę Świętą. Jakby był inteligentny to by uważał co mówi i gdzie mówi. Z jego strony była to ogromna nieodpowiedzialnośc.
Wiemy, tylko trzeba poczytac wiarygodne źródła.
Tego typu wypowiedzi są wodą na młyn dla wrogów Kościoła i dla tego każdy powinien uważac co i gdzie mówi. Jet biskupem ale nie jest nietykany.
Nie rozumię po co go bronic?
I na lotnisku też pokazał kulturę salonową.
Te dziennikarskie k**y to sam bym odstrzelił, dlatego zachowanie JE rozumiem.
Czym innym jest rezygnaczja z obrony własnej, czym innym obrona kogoś bezprawnie i niesprawiedliwie atakowanego.
mnie tylko zdziwiło, że nie był w sutannie (nie żebym miał coś przeciw, ale biorąc pod uwagę, że to tradycjonalista...)
Chamstwem, butą i arogancją Kościołowi się nie pomoże tylko madrością i umiejętna rzeczową dyskusją. Przez jego głupie wypowiedzi obrywa się naszemu umiłowanemu Ojcu Świętemu
Co Pan tu chrzani, nie byłoby Bikupa Wiliamsona, innego kija by znaleźli. I przypominam Panu, że napisał Pan to o BISKUPIE, tym samym Pańskie epitety: chamstwo, buta i arogancja obracają się przweciwko niemu samemu. Jak Pan taki bohater, idź Pan wygarnij bp Pieronkowi co mu się należy za ataki na rzeczywiście umiłowanego Benedykta XVI.