A jakbyście nagrali dziś na próbie to by było
Cytat: Antiquus_ordo w Czerwca 16, 2009, 21:33:21 pmJa moge być, Pan jesli nie żonaty też.Ja nie mogę. Od 20 lat jestem "obabiony"...lipa niestety - nic z tego, ale Panu w takim razie oczywiście życzę tegoż z całego serca
Ja moge być, Pan jesli nie żonaty też.
To tez można bo jeśli zrobi Pan kurs nadzwyczajnego szafarza i abp zaliczy Pana w poczet świeckich akolitów to będzie Pan mógł także subdiakonować.
Czytam ja na NRL: "Przypominamy, że we wtorek 23 czerwca o godzinie 22.00 będzie można uczestniczyć w tradycyjnej liturgii dominikańskiej w kościele akademickim św. Macieja we Wrocławiu."1) - kto będzie odprawiał Mszę?2) - czy ktoś to może nagra na video i wrzuci na youtube? Marzę, by choćby na video oglądnąć liturgię dominikańską!!!
Tradycyjna liturgia dominikańska ograniczy się do oficjum (nieszpory, jutrznia, laudesy). Msza będzie nowa.
, a kto odprawi ma Pani w dziale metropolia wrocławska w osobnym wątku
23 czerwca 2009 r. kolejny raz będziemy celebrować Wigilię Narodzenia św. Jana Chrzciciela Patrona Wrocławia. Liturgia rozpocznie się o godz. 22.00 w kościele akademickim św. Macieja we Wrocławiu i będzie składała się z I Nieszporów, Matutinum, Laudesów i Mszy św. według rytu dominikańskiego. Celebracji będzie przewodniczył ks. Piotr Paćkowski z Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego.Serdecznie zapraszamy wszystkich chcących przeżyć tę uroczystość tak, jak każe katolicka tradycja monastyczna.w imieniu Stowarzyszenia "Schola Gregoriana Silesiensis"Robert Pożarski - kantorhttp://katolicy.net/ogloszenia/157-wroclaw-wigilia-sw-jana-chrzciciela.html
Msza będzie nowa.