Antiquus_ordo
Gość
|
|
« Odpowiedz #90 dnia: Kwietnia 27, 2009, 21:26:34 pm » |
|
Akurat ksiądz Irek był moim sasiadem:D mieszkał 7 pięter nade mna:) znam go od pacholęcia- chyba nastapiła metamorfoza pogladów- poza tym szykuje sie ciekawa wspoólna inicjatywa:) wiec poczekjamy...
|
|
|
|
|
|
|
Tato
|
|
« Odpowiedz #91 dnia: Kwietnia 28, 2009, 10:37:59 am » |
|
Równiez niestety obawiam się, że będzie "jak zwykle", tym bardziej, że zauważmy, iż tematem jest Liturgia słowa, a co za tym idzie, znajac poglądy modernistów, pewnie stwierdzą, jak to w NOM jest ina "ubogacona", "rozszerzona" "powiększona" i aj waj i wogóle... nie wiem czy pójdę, ale bardzo proszę Państwa o jakąć relację stamtąd.
|
|
|
|
"CRUX SACRA SIT MIHI LUX , NON DRACO SIT MIHI DUX" V R S N S M V - S M Q L I V B
|
|
|
Eminens Eruditio
Gość
|
|
« Odpowiedz #92 dnia: Kwietnia 29, 2009, 09:55:26 am » |
|
Przepraszam, czy Ktoś z Państwa wie może, który Xiądz odprawiał wczoraj Mszę Świętą w Kościele NMP na Piasku ?
A skąd to pytanie?
|
|
|
|
|
|
|
Tato
|
|
« Odpowiedz #93 dnia: Kwietnia 29, 2009, 10:27:49 am » |
|
A skąd to pytanie?
Bo stałem z tyłu i niedowidziałem niestety...
|
|
|
|
"CRUX SACRA SIT MIHI LUX , NON DRACO SIT MIHI DUX" V R S N S M V - S M Q L I V B
|
|
|
panther
Gość
|
|
« Odpowiedz #94 dnia: Kwietnia 29, 2009, 13:58:50 pm » |
|
A skąd to pytanie?
Bo stałem z tyłu i niedowidziałem niestety...
...a warto było przyjrzeć się sposobowi odprawiania Mszy przez ks. Powąskę. Ad Deum, qui laetificat iuventutem meam. Przynajmniej Pan Tato mógł usłyszeć dopracowany chorał i bardzo interesującą refleksję w zwięzłym kazaniu.
|
|
|
|
|
|
|
Tato
|
|
« Odpowiedz #95 dnia: Kwietnia 29, 2009, 14:32:39 pm » |
|
Ano właśnie ...interesującą... mół usłyszeć , wstyd się przyznać... spóźniłem się niestety zdążyłem na końcówkę Ewangelii i kazanie...szkoda gadać...
|
|
|
|
|
|
|
panther
Gość
|
|
« Odpowiedz #96 dnia: Kwietnia 30, 2009, 09:05:40 am » |
|
O której godzinie jest Msza w piątek 1 maja?
|
|
|
|
|
|
|
x. Konstantyn Najmowicz
|
|
« Odpowiedz #97 dnia: Kwietnia 30, 2009, 09:06:28 am » |
|
O której godzinie jest Msza w piątek 1 maja?
o 07.00
|
|
|
|
Instaurare omnia in Christo! Nikt się nie zbawia, jak tylko przez Ciebie Matko Boga. Nikt nie otrzymuje darów Bożych, jak tylko przez Ciebie, o pełna łaski! św. German z Konstantynopola
|
|
|
Antiquus_ordo
Gość
|
|
« Odpowiedz #98 dnia: Kwietnia 30, 2009, 14:09:21 pm » |
|
Polecam dziś wieczorem nasza wspolną ważną intencję dla wrocławian.
|
|
|
|
|
|
|
Tato
|
|
« Odpowiedz #99 dnia: Kwietnia 30, 2009, 18:35:08 pm » |
|
+
|
|
|
|
|
|
|
panther
Gość
|
|
« Odpowiedz #100 dnia: Maja 01, 2009, 10:09:38 am » |
|
We Wrocławiu na Papieskim Wydziale Teologicznym w dniu 30 kwietnia 2009 roku (czwartek) odbędzie się Sympozjum Liturgiczne poświęcone tematowi: Słowo Boże w liturgii. Obecność - celebracja - aktualizacja
14.00 – Liturgia słowa w Mszale św. Piusa V – J. E. Ks. Bp . dr Stefan Cichy, biskup legnicki 14.30 – Liturgia słowa w odnowie liturgicznej po Soborze Watykańskim II – ks. dr hab. Stanisław Araszczuk, PWT Wrocław
odsyłam do działu Pytania liturgiczne błahe i trywialne
|
|
|
|
|
|
|
szkielet
Moderator
aktywista
Tolerancja ???, Nie toleruję TOLERANCJI!!!
|
|
« Odpowiedz #101 dnia: Maja 08, 2009, 10:36:15 am » |
|
17-go maja Msza Święta w KRR w Kościele pw. Świętej Rodziny Wrocław-Sępolno. Godzina 14-ta Tym razem wyjątkowo przy bocznym ołtarzu.
|
|
|
|
Fakt, że Franciszek ma genialny pomysł na naprawę łodzi Piotrowej - skoro do połowy wypełniona jest ona wodą, to wybicie dziury w dnie sprawi że woda się wyleje. W wannie zawsze działa...(vanitas)
Ignorancja katolików to żyzna gleba, na której gęsto wzrasta chwast herezji.
Jezuitów należy skasować
|
|
|
Antiquus_ordo
Gość
|
|
« Odpowiedz #102 dnia: Maja 09, 2009, 07:13:49 am » |
|
Dzis ślub u nas:) o 16.oo przepraszam, że tak poźno pisze ale po prostu zapomniałem.
|
|
|
|
|
|
|
Tato
|
|
« Odpowiedz #103 dnia: Maja 09, 2009, 11:10:02 am » |
|
Szkoda , ze znowu wyjeżdżam i tak co tydzień jeszcze trzy niedziele będę może dopiero na czwartą... Płakać się chce normalnie...
|
|
|
|
|
|
|
Konserwa
adept
|
|
« Odpowiedz #104 dnia: Maja 19, 2009, 14:01:44 pm » |
|
O której jest Msza w czwartek, o 7 czy 17?
|
|
|
|
|
|
|
|