Tato
|
|
« Odpowiedz #45 dnia: Marca 25, 2009, 15:07:11 pm » |
|
Deo Gratias ! Nie wiem tylko czy nie będę wyjeżdzał w Wielką Sobotę. Pięknie jest
|
|
|
|
"CRUX SACRA SIT MIHI LUX , NON DRACO SIT MIHI DUX" V R S N S M V - S M Q L I V B
|
|
|
Antiquus_ordo
Gość
|
|
« Odpowiedz #46 dnia: Kwietnia 01, 2009, 20:45:48 pm » |
|
Niedziela Palmowa O g.18.00 gromadzimy się w nawie głównej przy tym bocznym ołtarzu jak w ubiegłym roku tam nastąpi rozdanie oraz poświęcenie palm i procesja do wielkiego ołtarza.
|
|
|
|
|
|
|
Antiquus_ordo
Gość
|
|
« Odpowiedz #47 dnia: Kwietnia 03, 2009, 07:27:42 am » |
|
ZMIANA W WIELKI CZWARTEK MSZA WIECZERZY PANSKIEJ 20.30 NIE JAK PIERWOTNIE PODAŁEM O 20.00
|
|
|
|
|
|
|
Rafał Maślanka
adept
|
|
« Odpowiedz #48 dnia: Kwietnia 05, 2009, 13:57:53 pm » |
|
Wielki Poniedziałek, Wtorek i Środa - msze godz. 18. Mszy o 7. nie ma.
|
|
|
|
|
|
|
szkielet
Moderator
aktywista
Tolerancja ???, Nie toleruję TOLERANCJI!!!
|
|
« Odpowiedz #49 dnia: Kwietnia 07, 2009, 09:33:34 am » |
|
19-go Kwietnia Msza Święta w KRR w Kościele pw. Świętej Rodziny na Sępolnie. Godzina 14:00 Celebrans: o. Nikodem OCD
|
|
|
|
Fakt, że Franciszek ma genialny pomysł na naprawę łodzi Piotrowej - skoro do połowy wypełniona jest ona wodą, to wybicie dziury w dnie sprawi że woda się wyleje. W wannie zawsze działa...(vanitas)
Ignorancja katolików to żyzna gleba, na której gęsto wzrasta chwast herezji.
Jezuitów należy skasować
|
|
|
Tato
|
|
« Odpowiedz #50 dnia: Kwietnia 14, 2009, 12:21:54 pm » |
|
Właśnie ja również podtrzymuję pytanie mego Szanownego Przedówcy, były czynione zdjęcia z Truduum, czy Ktoś może je udostępnić ? Bardzo gorąco prosim.
|
|
|
|
"CRUX SACRA SIT MIHI LUX , NON DRACO SIT MIHI DUX" V R S N S M V - S M Q L I V B
|
|
|
Tato
|
|
« Odpowiedz #51 dnia: Kwietnia 15, 2009, 14:02:51 pm » |
|
Mam pytanie, czy Msze Święte ( oczywiście Wszechczasów )w kościele NMP na Piasku w czasie oktawy są może o gdzienie 18,00 w dni powszednie? Bóg zapłać za odpowiedź
|
|
|
|
|
|
|
szkielet
Moderator
aktywista
Tolerancja ???, Nie toleruję TOLERANCJI!!!
|
|
« Odpowiedz #52 dnia: Kwietnia 15, 2009, 14:03:53 pm » |
|
Nie. Są o 7 rano.
|
|
|
|
Fakt, że Franciszek ma genialny pomysł na naprawę łodzi Piotrowej - skoro do połowy wypełniona jest ona wodą, to wybicie dziury w dnie sprawi że woda się wyleje. W wannie zawsze działa...(vanitas)
Ignorancja katolików to żyzna gleba, na której gęsto wzrasta chwast herezji.
Jezuitów należy skasować
|
|
|
Trydent
bywalec
|
|
« Odpowiedz #53 dnia: Kwietnia 15, 2009, 19:10:05 pm » |
|
Laudetur Iesus Christus! Czy ktoś wie, co z tymi zdjęciami z Triduum Sacrum z Wrocławia?
|
|
|
|
"Poza Kościołem Katolickim możecie mieć wszystko, prócz zbawienia" Stanisław Kard. Hozjusz
|
|
|
|
Morro
|
|
« Odpowiedz #55 dnia: Kwietnia 18, 2009, 11:24:43 am » |
|
Ostatnio w rozmowie ze znajomym pojawiła się "kontrowersja". Mianowicie czy w soboty są Msze Św. na Piasku. ??
|
|
|
|
|
|
|
x. Konstantyn Najmowicz
|
|
« Odpowiedz #56 dnia: Kwietnia 18, 2009, 11:32:25 am » |
|
Ostatnio w rozmowie ze znajomym pojawiła się "kontrowersja". Mianowicie czy w soboty są Msze Św. na Piasku. ??
A czemu miałoby ich nie być?
|
|
|
|
Instaurare omnia in Christo! Nikt się nie zbawia, jak tylko przez Ciebie Matko Boga. Nikt nie otrzymuje darów Bożych, jak tylko przez Ciebie, o pełna łaski! św. German z Konstantynopola
|
|
|
Morro
|
|
« Odpowiedz #57 dnia: Kwietnia 18, 2009, 11:35:59 am » |
|
z błahostki: Msze są w dni powszechne i w niedziele a sobota ani tu, ani tu- tak kolega argumentował. Poza tym od kogoś usłyszał, że x. Grzegorza w soboty we Wrocławiu nie ma. ponieważ w soboty nigdy nie byłem ,nie mogłem z całą pewnościa powiedzieć ,że tak być nie może .
|
|
|
|
|
|
|
x. Konstantyn Najmowicz
|
|
« Odpowiedz #58 dnia: Kwietnia 18, 2009, 11:43:53 am » |
|
Sobota jest w rozkładach Mszy traktowana jak dzień powszedni (no bo i świętem dla katolików nie jest ), tylko czasami są jakieś modyfikacje. Msza św. w NFRR od pon. do sob. jest o godz. 07.00. W wyjątkowych sytuacjach, gdy ks. Grzegorz będzie nieobecny i ja również nie będę mógł go zastąpić, to Msza może być odwołana lub przeniesiona na wieczór, ale zostanie to o wiele wcześniej nagłośnione.
|
|
|
|
Instaurare omnia in Christo! Nikt się nie zbawia, jak tylko przez Ciebie Matko Boga. Nikt nie otrzymuje darów Bożych, jak tylko przez Ciebie, o pełna łaski! św. German z Konstantynopola
|
|
|
Morro
|
|
« Odpowiedz #59 dnia: Kwietnia 18, 2009, 11:46:21 am » |
|
Dziękuje za rozwianie wszelkich wątpliwości
|
|
|