Mam nadzieję, że druga Msza niedzielna nie będzie również likwidowana.
W związku na okoliczność
Poważnie? Ks. Tomasz jest w Polsce na dłuższy czas?
Czy mogę zapytać o piątkową Drogę Krzyżową w kościele oo.Bonifratrów?Czy jutro będzie? Chyba podczas ogłoszeń coś mi umknęło
Dlatego też chcąc uczstniczyć w Drodze Krzyżowej, osobiście radzę albo udać się do najbliższego Przeoratu ( w tym przypadku niestety jest to Warszawa acz i tak bliżej niz Gdynia ), lubo próbować odprawić nabożeństwo w domu...
/.../ prawdopodobnie "postindult" po prostu już nie uznaje tego nabożeństwa. Może to być spowodowane po pierwsze dlatego, że jako takie jest ono postrzegane jako "wsteczniactwo"i objaw czystego "lasandryzmu", które być może wg.P.T. "Piaskowych Madarynów" nie jest zgodne z rubtykami 1962 a także co być może najważniejsze jest zupełnie niezgodną praktyką z ceremoniami z Coloseum /.../Po wtóre zaś nie daje owemu osobliwemu gremiuim okazji zabłysnąć poprzez eksponowanie się w rozmaitych koronkach, mantoletach, kapuzach tudzież pomponach /.../
Nic dziwnego, we Wrocławiu dawno już można było zaobserwować bardzo oględnie rzecz mówiąc, "niegrzeczne traktowanie dam", wynikające ze swoistej specyfiki tego środowiska...o i tak dość powszechnie znanych szczegółach wolałbym przez uprzejmość jedynie nie mówić....
Panie Tatko, ja bym proponował mniej tego postnego napoju w Wielkim Poście...