a jest nadzieja na to, żeby była nauka o modlitwie z III dnia rekolekcji?
Triduum we Wrocławiu będzie, szczegóły w ciągu tygodnia.
Ale Gorzkie żale są przed mszą, a droga krzyżowa także na Piasku jest, ksiądz prałat zawsze zaprasza.Zapraszamy także na msze o 6.30 ( nową) w Niedzielę Zmartwychwstania Pańskiego połączoną z procesją rezurekcyjną.
Myśle, że roztropniej i owocniej, oraz z perspektywy naszej grupy bardziej przyszłościowo jest w przypadku wrocławskim włączyć się w parafialną drogę krzyżową. Podobnie z Gorzkimi żalami.
Rzecz w tym, by może spróbować naszą wrocławską grupę zacząć bardziej formować. Może warto by ks.Grzegorza czy Ojca Nikodema poprosić (...) mianowicie o zorganizowanie jakiś spotkań regularnych, konferencji, wykładów itp. Mam na myśli przykłady wykłądów organizowanych przez FSSPX.
W sumie jest to słuszny pomysł. Przekonałem się Rzecz w tym, by może spróbować naszą wrocławską grupę zacząć bardziej formować. Może warto by ks.Grzegorza czy Ojca Nikodema poprosić ( prawdopodobnie wśród Karmelitów Bosych we Wrocławiu jest jescze jeden Ojciec , który uczy się odprawiać Mszę Trydencką ( tj. odprawia ją w kaplicy - sam na razie)
Cytat: Tato w Marca 19, 2009, 10:49:07 amW sumie jest to słuszny pomysł. Przekonałem się Rzecz w tym, by może spróbować naszą wrocławską grupę zacząć bardziej formować. Może warto by ks.Grzegorza czy Ojca Nikodema poprosić ( prawdopodobnie wśród Karmelitów Bosych we Wrocławiu jest jescze jeden Ojciec , który uczy się odprawiać Mszę Trydencką ( tj. odprawia ją w kaplicy - sam na razie) Był ale już go od ponad roku nie ma.