Hmmm...wie pan...Kanon jest odmawiany "po cichu" i tak do końca, to nie uzyska pan nigdy pewności...
Mam pytanie do osób bywających na Piasku, bo chciałbym pójść tam na Mszę, ale jestem katolikiem wiernym papieżowi i się trochę boję. Proszę zapytać duszpasterza i zamieścić tutaj odpowiedź. Mianowicie ciekawi mnie, czy Msze odprawia ksiądz uznający Franciszka za papieża, czy wymienia się jego imię w kanonie, czy w tym duszpasterstwie rozróżnia się papieży na formalnych i materialnych, czy Mszę sprawuje kapłan z Kościoła posoborowego czy przedsoborowego i jaka jest różnica? Jaki jest stosunek duszpasterstwa do osób nieuznających Franciszka za papieża, robiących rozróżnienia na papieży materialnych i formalnych, dzielących wiernych na tych, którzy należą do "kościoła posoborowego" (pisownia oryginalna) i na siebie (kimkolwiek są)?Przy okazji, jak to wygląda w kaplicy fsspx?
Hmm, czyli we Wrocławiu też mają indult na księgi sprzed 1955r. Dobrze wiedzieć, Kraków nie jest jedyny jednak.
Cytat: Albertus w Marca 15, 2018, 22:06:48 pmHmm, czyli we Wrocławiu też mają indult na księgi sprzed 1955r. Dobrze wiedzieć, Kraków nie jest jedyny jednak.Nie widzę w tych ogłoszeniach nic co miałoby sugerować księgi sprzed 55 roku.
. Odpowiedz cytującHmm, czyli we Wrocławiu też mają indult na księgi sprzed 1955r. Dobrze wiedzieć, Kraków nie jest jedyny jednak.
. A w bractwie dalej bugninizmy
@rysioWłaśnie takie same pytania mnie nachodzą uparcie.Ilu to się "świętszych od Fellay'a" pojawiło nagle...Wychodzi na to, że Bractwo to jednak moderniści