Różnic między Tridentiną a rytem dominikańskim jest niewiele.
Cytat: szkielet w Czerwca 21, 2009, 16:05:10 pmRóżnic między Tridentiną a rytem dominikańskim jest niewiele.
Cytat: Antiquus_ordo w Czerwca 21, 2009, 16:23:56 pmCytat: szkielet w Czerwca 21, 2009, 16:05:10 pmRóżnic między Tridentiną a rytem dominikańskim jest niewiele. Dobra, dobra. Chodziło mi o modlitwy, a nie o samą celebrację.
Podobno msza w rycie dominikańsim jest w czeskim Ołomuńcu, ale nic więcej o tym nie wiem.
Cytat: Tomek Torquemada w Czerwca 21, 2009, 08:21:50 amTradycyjna liturgia dominikańska ograniczy się do oficjum (nieszpory, jutrznia, laudesy). Msza będzie nowa.Na NRL info o liturgii było podane pod artykułem o Mszy Św. w rycie dominikańskim, że aż myślałam, że ktoś dostał pozwolenie na to. A wiem przynajmniej o dwóch polskich dominikanach, którzy by chcieli się tradycyjnego rytu dominikańskiego nauczyć, ale im zakazuje się.
Tradycyjna liturgia dominikańska ograniczy się do oficjum (nieszpory, jutrznia, laudesy). Msza będzie nowa.
Rzeczywiście na razie prowincjał jest głuchy na prośby o zgodę na celebracje w rycie dominikańskim. Zaś pewien ojciec z Łodzi póki co odprawia w krr!
Cytat: Jedrek w Czerwca 23, 2009, 23:47:05 pmRzeczywiście na razie prowincjał jest głuchy na prośby o zgodę na celebracje w rycie dominikańskim. Zaś pewien ojciec z Łodzi póki co odprawia w krr! A czy mogę zapytac który?
Cytat: romain w Czerwca 30, 2009, 13:36:50 pmCytat: Jedrek w Czerwca 23, 2009, 23:47:05 pmRzeczywiście na razie prowincjał jest głuchy na prośby o zgodę na celebracje w rycie dominikańskim. Zaś pewien ojciec z Łodzi póki co odprawia w krr! A czy mogę zapytac który?o. Wojciech Gołaski OP