[...]Tam nie ma o. Schillebecxa - nawet nie wiem, czy on jeszcze żyje...[...]
pracownikom instytucji UE w Brukseli oraz "zwykłym" wiernym. Klasztor prowadzi też hotel (w nazwie ma coś a'la Dominicus, dawno tam nie byłem, nie pamiętam), pub w piwnicy niedaleko klasztoru.
Cytat: Pinace w Lutego 19, 2009, 14:28:53 pmCytujwspaniały kapłan !!Tak, a księdzem został w wieku 43 lat; przy wyjeździe mówił o Brukseli, może tylko po drodze.A on chyba jest Belgiem z pochodzenia? (pytam bo jego bytność w Polsce przypadała w czasach, gdy ja sie jeszcze nie ztrydentalizowałem)
Cytujwspaniały kapłan !!Tak, a księdzem został w wieku 43 lat; przy wyjeździe mówił o Brukseli, może tylko po drodze.
wspaniały kapłan !!
Jeden z niewielu rozsądnych biskupów niemieckich:
hierarcha oczekuje od profesorów, że w ramach uznania Urzędu Nauczycielskiego Kościoła, w tym Soboru Watykańskiego II, naukowcy powinni złożyć przed nim Wyznanie Wiary oraz przysięgę wierności (...). Jeśli teolodzy nie spełnią oczekiwań biskupa, muszą liczyć się "z dalszymi krokami"
- Pismo biskupa jest zdumiewające i trudne do zrozumienia ? powiedziała prof. Demel.
Z kolei prof. Porzelt wyraził zdziwienie faktem, że biskup nie podjął próby rozmowy z teologami."
@ jp7 nie miałem tego zaszczytu, choć już moi Współbracia z roku tak
nie skomentuję ;)
To także dzięki temu Forum, czyli Państwu, mogłem podzielić się ze Współbraćmi swoimi uwagami na ten temat i coś tam, jak widać, ruszyło. Choć opór jest.Ale jak widzicie, zmienia się.