Forum Krzyż
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Grudnia 05, 2024, 20:30:11 pm

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
www.UnaCum.pl

Centrum Informacyjne Ruchu Summorum Pontificum
232677 wiadomości w 6640 wątkach, wysłana przez 1668 użytkowników
Najnowszy użytkownik: magda11m
Strona główna Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja
Forum Krzyż  |  Novus Ordo  |  Kościół posoborowy  |  Wątek: Ultimatum wobec bpa Williamsona, czyli czy Bractwo św. Piusa X wyznaje dogmaty R
« poprzedni następny »
Strony: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 15 Drukuj
Autor Wątek: Ultimatum wobec bpa Williamsona, czyli czy Bractwo św. Piusa X wyznaje dogmaty R  (Przeczytany 50414 razy)
andy
aktywista

« Odpowiedz #90 dnia: Lutego 27, 2009, 09:54:32 am »

A tak ogólnie cała ta awantura obnaża - jak to nazywa niezastąpiony Stanisław Michalkiewicz - totalniactwo. Totalniactwo myślenia, podległość totalniackiej manipulacji.

Przecież to co się dzieje jest naprawdę przerażające - obserwując reakcje świata na wypowiedź bp. Williamsona a nawet dyskusję na tym forum mam wrażenie obserwacji jakiegoś zbiorowego amoku. Ludziom odbiera zdolność do trzeźwego i logicznego rozumowania, pozostają emocje nienawiści. Pokazywane m.in. na WDTPRS zdjęcie z jakiejś parady gdzie bp. Williamson jest przedstawiony jako szatan nieźle to ilustrowało. Mam wrażenie, że niektórym satysfakcję ich pokręconego ego przyniósł by dopiero znany z czasów stalinizmu spektakl samokrytyki.

A przecież:
- historia nie powinna być dogmatem ale otwartym polem do badań i polemik opartych na faktach, nie paragrafach,
- tzw. Holocaust nie ma żadnego na zdrowy rozum tytułu do jakiejś specjalnej ochrony - nie było to w dziejach nie tylko ludzkości, ale wręcz XX wieku ani największe ludobójstwo ani najbardziej okrutne, dlaczego nie mówi się o losie Polaków, Romów i innych "podludzi" mordowanych przez Niemców na różne sposoby? Dlaczego nie wspomina się o ofiarach reżimu sowieckiego, który w/g różnych estymatów wykończył 60-80 milionów ludzi, w tym ok. 10 milionów głodem na Ukrainie? Dlaczego zapomina się o ofiarach tow. Mao? Czy te ofiary są jakoś "mniej ważne"?
- dlaczego dogmatem są "komory gazowe"? Dlaczego zamiast przedstawić dowody ich działania oraz skali tego działania osoby kwestionujące to wsadza się do więzień? Czy to nam czegoś nie przypomina? Czy wszyscy tu są już tak młodzi, że nikt już nie tylko nie pamięta ale i nie wie o tym, że kiedyś wsadzano nawet za dowcipy o tow. Bierucie? Osobiście myślałem, że wiem jak było ale teraz kiedy to widzę coraz bardziej się zastanawiam, czy jednak nie wierzę w wersję historii podstawioną i zmanipulowną skoro kwestionujących ją ściga się żenującymi spektaklami nienawiści i karze więzieniem?

Bracia! Opamiętajcie się! Wyłączcie telewizory, a najlepiej w ogóle je wyrzućcie, i zacznijcie do ciężkiej cholery myśleć!
Jean Raspail
rezydent

« Odpowiedz #91 dnia: Lutego 27, 2009, 09:59:15 am »

Bracia! Opamiętajcie się! Wyłączcie telewizory, a najlepiej w ogóle je wyrzućcie, i zacznijcie do ciężkiej cholery myśleć!

Popieram! W całej rozciągłości...
Agnieszka
adept
*

« Odpowiedz #92 dnia: Lutego 27, 2009, 10:41:23 am »

Zachowały się zdjęcia na których wyraźnie widać, iż obóz z Oświęcimiu wyglądał inaczej podczas wojny i inaczej po wojnie. Zmieniono(czyt.dodano)kilka budynków. A liczba zamordowanych tam Żydów jest o wiele mniejsza niż się oficjalnie podaje i trąbi we wszystkich mediach
radek buczyński
Gość
« Odpowiedz #93 dnia: Lutego 27, 2009, 10:44:24 am »

To Pan widzę świeży w temacie. Na Zachodzie to już dawno uważają, że tylko Żydzi ginęli w obozach operowanych przez Nazistów (taki naród, który magicznie zniknął po 1945 roku), którym aktywnie pomagali Polacy.

Tu sie Pan myli mam trochę rodziny i znajomych na Zachodzie i tak nie jest.
Tak myślą jedynie pewne grupki, które gdzie niegdzie mają większe wpływy.
Największe w USA.

Radek Buczyński
Bolt
aktywista

Czasami dużo szczekam!

« Odpowiedz #94 dnia: Lutego 27, 2009, 10:45:13 am »

Petycja poparcia dla bp. Williamsona
« Ostatnia zmiana: Lutego 27, 2009, 10:57:57 am wysłana przez Bolt » Zapisane
radek buczyński
Gość
« Odpowiedz #95 dnia: Lutego 27, 2009, 10:47:30 am »

Od kiedy to Wikipedia jest miarodajnym źródłem?

W tym wypadku lepszym niź bp. Williamson.

Radek Buczyński
radek buczyński
Gość
« Odpowiedz #96 dnia: Lutego 27, 2009, 10:52:41 am »

A tak ogólnie cała ta awantura obnaża - jak to nazywa niezastąpiony Stanisław Michalkiewicz - totalniactwo. Totalniactwo myślenia, podległość totalniackiej manipulacji.

Przecież to co się dzieje jest naprawdę przerażające - obserwując reakcje świata na wypowiedź bp. Williamsona a nawet dyskusję na tym forum mam wrażenie obserwacji jakiegoś zbiorowego amoku. Ludziom odbiera zdolność do trzeźwego i logicznego rozumowania, pozostają emocje nienawiści. Pokazywane m.in. na WDTPRS zdjęcie z jakiejś parady gdzie bp. Williamson jest przedstawiony jako szatan nieźle to ilustrowało. Mam wrażenie, że niektórym satysfakcję ich pokręconego ego przyniósł by dopiero znany z czasów stalinizmu spektakl samokrytyki.

A przecież:
- historia nie powinna być dogmatem ale otwartym polem do badań i polemik opartych na faktach, nie paragrafach,
- tzw. Holocaust nie ma żadnego na zdrowy rozum tytułu do jakiejś specjalnej ochrony - nie było to w dziejach nie tylko ludzkości, ale wręcz XX wieku ani największe ludobójstwo ani najbardziej okrutne, dlaczego nie mówi się o losie Polaków, Romów i innych "podludzi" mordowanych przez Niemców na różne sposoby? Dlaczego nie wspomina się o ofiarach reżimu sowieckiego, który w/g różnych estymatów wykończył 60-80 milionów ludzi, w tym ok. 10 milionów głodem na Ukrainie? Dlaczego zapomina się o ofiarach tow. Mao? Czy te ofiary są jakoś "mniej ważne"?
- dlaczego dogmatem są "komory gazowe"? Dlaczego zamiast przedstawić dowody ich działania oraz skali tego działania osoby kwestionujące to wsadza się do więzień? Czy to nam czegoś nie przypomina? Czy wszyscy tu są już tak młodzi, że nikt już nie tylko nie pamięta ale i nie wie o tym, że kiedyś wsadzano nawet za dowcipy o tow. Bierucie? Osobiście myślałem, że wiem jak było ale teraz kiedy to widzę coraz bardziej się zastanawiam, czy jednak nie wierzę w wersję historii podstawioną i zmanipulowną skoro kwestionujących ją ściga się żenującymi spektaklami nienawiści i karze więzieniem?

A ja myślałem, że ten wątek dotyczy wypowiedzi bp. Williamsona, a nie ogólnie holokaustu.

Radek Buczyński
Wiedhold
rezydent

« Odpowiedz #97 dnia: Lutego 27, 2009, 14:53:24 pm »

Watykan, 27 lutego. (Apcom)

Dyrektor biura prasowego Watykanu, Ojciec Federico Lombardi, oświadczył, że ostatnie oświadczenie bpa Williamsona jest niewystarczające i nie wypełnia warunków noty Sekretariatu Stanu z 4 lutego br., w której stwierdzono, że bp Williamson musi "w sposób całkowicie niedwuznaczny i publiczny odciąć się od swych poglądów dotyczących Szoah".
Ponadto nie należy traktować oświadczenia biskupa jako skierowanego do papieża czy komisji ED.
Krusejder
aktywista

to the power and the glory raise your glasses high

mój blog
« Odpowiedz #98 dnia: Lutego 27, 2009, 15:20:46 pm »

nie dziwię się temu oświadczeniu ...
zapraszam na mój blog: http://przedsoborowy.blogspot.com/ ostatni wpis z dnia 20 IX 2022
Morro
aktywista

« Odpowiedz #99 dnia: Lutego 27, 2009, 15:26:15 pm »

Jak dla mnie paranoja. Widac w Watykanie jest wielu, którym na rękę ciagnięcie dalej tej sprawy jak najdłużej.
radek buczyński
Gość
« Odpowiedz #100 dnia: Lutego 27, 2009, 16:03:57 pm »

Biskip przeprosił.
Jego prywatne poglądy jego sprawa. Nie powinien ich jedynie bezkarnie rozpowszechniać w mediach.
Stanowisko Watykanu co najmniej dziwne.

Radek Buczyński
Morro
aktywista

« Odpowiedz #101 dnia: Lutego 27, 2009, 16:06:24 pm »

Watykan napisze tekst przeprosin i da biskupowi to podpisania. Chyba o to chodzi w tym wszystkim. Wtedy przeprosiny bedą "szczere" i pozwolą biskupowi stać sie wkońcu "prawdziwym" katolikiem.
Waldemar
Gość
« Odpowiedz #102 dnia: Lutego 27, 2009, 17:42:37 pm »

Popieram! W całej rozciągłości...

oczywiście popieram i dodam: nie czytać gazet. Internet (na razie) jest w miarę tani (oczywiście nie wchodzić na portale informacyjne).

Mówię poważnie. Dla mnie osoba, która cytuje takie "źródła" to ktoś albo nieodpowiedzialny (nie warto go słuchać) albo osoba, która z racji swojego zawodu musi to robić (tu wręcz przeciwnie - czasem warto).

Agnieszka
adept
*

« Odpowiedz #103 dnia: Lutego 28, 2009, 00:11:23 am »

Panie Radku, przepraszam za słowa, ale co się Pan tak ciągle czepiasz biskupa Williamsona? Działa Pan przecież z Bractwem, a występuje przeciwko Biskupowi? Czyżby rozdwojenie jaźni?
Krusejder
aktywista

to the power and the glory raise your glasses high

mój blog
« Odpowiedz #104 dnia: Lutego 28, 2009, 01:05:21 am »

jeśli JE bp Williamson wciąż ma kłopot z przepraszaniem za Oświęcim, to może zamiast konsultować się z Irvingiem, porozmawia z o. Rydzykiem, który w swoim czasie też musiał przepraszać naszego prezydenta za nazwanie jego zony czarownicą. Przypomnę, jak o. Rydzyk miał przeprosić Lecha Kaczyńskiego:

Dzwoni o Rydzyk do pałacu namiestnikowskiego i pyta:
Jarosław?
Nie, to ja, Lech.
A to przepraszam
zapraszam na mój blog: http://przedsoborowy.blogspot.com/ ostatni wpis z dnia 20 IX 2022
Strony: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 15 Drukuj 
Forum Krzyż  |  Novus Ordo  |  Kościół posoborowy  |  Wątek: Ultimatum wobec bpa Williamsona, czyli czy Bractwo św. Piusa X wyznaje dogmaty R « poprzedni następny »

Działa na MySQL Działa na PHP SMF 2.0.19 | SMF © 2014, Simple Machines Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!