Forum Krzyż
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Grudnia 05, 2024, 21:12:01 pm

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
www.UnaCum.pl

Centrum Informacyjne Ruchu Summorum Pontificum
232678 wiadomości w 6640 wątkach, wysłana przez 1668 użytkowników
Najnowszy użytkownik: magda11m
Strona główna Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja
Forum Krzyż  |  Novus Ordo  |  Kościół posoborowy  |  Wątek: Ultimatum wobec bpa Williamsona, czyli czy Bractwo św. Piusa X wyznaje dogmaty R
« poprzedni następny »
Strony: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 15 Drukuj
Autor Wątek: Ultimatum wobec bpa Williamsona, czyli czy Bractwo św. Piusa X wyznaje dogmaty R  (Przeczytany 50439 razy)
Morro
aktywista

« Odpowiedz #75 dnia: Lutego 26, 2009, 21:52:30 pm »

Co do słowa holokaust to  cokolwiek by w słownikach napisali to i tak zostało on zawłaszczone przez żydów. W Niemczech zakazane jest prawem nazywanie zabijania nienarodzonych holokaustem. Żydzi także z krzykiem reagują hdy holokaustem nazywa się rzeź Ormian .
Agnieszka
adept
*

« Odpowiedz #76 dnia: Lutego 26, 2009, 23:03:32 pm »

Panie Radku, dziwi mnie Pana negatywne podejście do Biskupa Williamsona. Nie wspomnę już , że Pana autorytatywne podejście do tego tematu wzbudza we mnie niemiłe uczucia. Czyżby "zjadł Pan wszystkie rozumy"?
radek buczyński
Gość
« Odpowiedz #77 dnia: Lutego 27, 2009, 07:55:43 am »

Co do słowa holokaust to  cokolwiek by w słownikach napisali to i tak zostało on zawłaszczone przez żydów. W Niemczech zakazane jest prawem nazywanie zabijania nienarodzonych holokaustem. Żydzi także z krzykiem reagują hdy holokaustem nazywa się rzeź Ormian .

Dlatego trzeba działać, aby to zmienic.

Radek Buczyński
radek buczyński
Gość
« Odpowiedz #78 dnia: Lutego 27, 2009, 07:58:44 am »

Panie Radku, dziwi mnie Pana negatywne podejście do Biskupa Williamsona. Nie wspomnę już , że Pana autorytatywne podejście do tego tematu wzbudza we mnie niemiłe uczucia. Czyżby "zjadł Pan wszystkie rozumy"?

Jeżeli bp. Williamson twierdzi, że w komorach gazowych nie zabijano ludzi, to jak mozna inaczej zareagować.
Przecież to biskup katolicki. Powinien zawsze bronić prawdy.

Nasza dyskusja na ten temat właściwie się skończyła, gdyż biskup Williamson przeprosił za swoją wypowiedź.

Radek Buczyński
emircoo
uczestnik

« Odpowiedz #79 dnia: Lutego 27, 2009, 08:34:46 am »

Droga Pani, nie chodzi o estetykę. "Sprawa bpa Williamsona" stała się przyczyną wielkiego propagandowego zła. Wielu, naprawdę wielu katolików skutecznie zraziło się do Tradycji.

Jeżeli bp. Williamson twierdzi, że w komorach gazowych nie zabijano ludzi, to jak mozna inaczej zareagować.
Przecież to biskup katolicki. Powinien zawsze bronić prawdy.

Nasza dyskusja na ten temat właściwie się skończyła, gdyż biskup Williamson przeprosił za swoją wypowiedź.

Radek Buczyński
Dyskusja się kończy, ale... mleko się rozlało. Przeprosiny nie będą niusami dnia w mediach. W powszechnej świadomości zaistniała nierozważna wypowiedź, przeprosiny nie dotrą do szerokich mas...
Krusejder
aktywista

to the power and the glory raise your glasses high

mój blog
« Odpowiedz #80 dnia: Lutego 27, 2009, 08:41:48 am »

[
A czy katolik może przyjąć, że holokaust miał miejsce?

Przecież najwięcej ludzi ginących w holokauście to byli katolicy.
Tego nie mozna negować.

chce Pan powiedzieć, że prócz 6 mln Żydów holocaust objął ponad 6 mln katolików i jakąś (zapewne też niemałą) liczbę pozostałych "gojów" ?
zapraszam na mój blog: http://przedsoborowy.blogspot.com/ ostatni wpis z dnia 20 IX 2022
radek buczyński
Gość
« Odpowiedz #81 dnia: Lutego 27, 2009, 08:51:47 am »

chce Pan powiedzieć, że prócz 6 mln Żydów holocaust objął ponad 6 mln katolików i jakąś (zapewne też niemałą) liczbę pozostałych "gojów" ?

Ja nie chcę tego powiedzieć. Ja to mówię. Taka jest prawda.

Radek Buczyński
radek buczyński
Gość
« Odpowiedz #82 dnia: Lutego 27, 2009, 09:07:55 am »

Proszę udowodnić, że zabijano.

Masowa akcja uśmiercania gazem rozpoczęła się najpierw w pierwszej komorze gazowej w obozie macierzystym. Potem, ze względu na łatwość odizolowania, akcję zagłady przeniesiono do dwóch prowizorycznych komór gazowych, które umieszczono w przebudowanych wiejskich chałupach (czerwony domek ? od marca, i biały domek ? od września - nazwy pochodziły od koloru cegieł i tynku). Ciała najpierw grzebano, później palono w specjalnych dołach spaleniskowych. Po drugiej wizytacji obozów przez Himmlera w połowie lipca 1942 roku i ocenieniu wydajności tych prowizorycznych komór jako niewystarczającej, opracowano plan stworzenia urządzeń unicestwienia na skalę dotychczas niespotykaną. Latem 1942 roku niemiecka firma Hoch und Tiefbau AG z Katowic rozpoczęła budowę czterech potężnych zespołów krematoriów (II, III, IV i V). Krematoria II i III miały podziemne rozbieralnie i komory gazowe. Krematoria IV i V były w całości budynkami naziemnymi. Piece krematoryjne wykonała firma J.A. Topf und Soehne z Erfurtu. Obiekty te oddano do użytku między marcem a czerwcem 1943 roku. Ginęli tu ludzie w niewyobrażalnych mękach, w bólu, poniżeniu, spotęgowanych widokiem umierających w udręczeniu bliskich: rodziców, małżonków, rodzeństwa, dzieci

Za wikipedia.

Radek Buczyński
radek buczyński
Gość
« Odpowiedz #83 dnia: Lutego 27, 2009, 09:12:15 am »

Dyskusja się kończy, ale... mleko się rozlało. Przeprosiny nie będą niusami dnia w mediach. W powszechnej świadomości zaistniała nierozważna wypowiedź, przeprosiny nie dotrą do szerokich mas...
[/quote]

Trzeba zacząć od swojego podwórka i starać się aby to się przebiło dalej.
Na przykład po wydaniu magazynu informacyjnego. Wysłać pełno maili. Dlaczego nie było informacji o przeprosinach bp. Williamsona. To może podziałać. Musi byc to tylko zorganizowane.
Wystarczy dać sygnał na jakimś forum i wszyscy wysyłają tą wiadomość na adres serwisu.

Radek Buczyński
Krusejder
aktywista

to the power and the glory raise your glasses high

mój blog
« Odpowiedz #84 dnia: Lutego 27, 2009, 09:17:46 am »

proponuję zakupić mycki, zapuścić pejsy i za kilka miesięcy zacząc podawać się za grupę Żydów usatysfakcjonowanych temi przeprosinami
zapraszam na mój blog: http://przedsoborowy.blogspot.com/ ostatni wpis z dnia 20 IX 2022
radek buczyński
Gość
« Odpowiedz #85 dnia: Lutego 27, 2009, 09:22:40 am »

proponuję zakupić mycki, zapuścić pejsy i za kilka miesięcy zacząc podawać się za grupę Żydów usatysfakcjonowanych temi przeprosinami

Gratuluje pomysłowości  ;D

Radek Buczyński
andy
aktywista

« Odpowiedz #86 dnia: Lutego 27, 2009, 09:36:36 am »

holocaust, holokaust [wym. holokast]
1. Holocaust, Holokaust ?zagłada, zwłaszcza prześladowanie i zagłada Żydów europejskich przez hitlerowców w czasie II wojny światowej?
2. ?w starożytności: składanie ofiary całopalnej?

Więc można go używać w tym znaczeniu.
Nie wiem dlaczego tam napisano o zagładzie Żydów, przecież nie tylko oni ginęli.

To Pan widzę świeży w temacie. Na Zachodzie to już dawno uważają, że tylko Żydzi ginęli w obozach operowanych przez Nazistów (taki naród, który magicznie zniknął po 1945 roku), którym aktywnie pomagali Polacy.
jwk
aktywista

« Odpowiedz #87 dnia: Lutego 27, 2009, 09:38:34 am »

Jak by nie patrzeć, Jedwabne obnażyło mechanizmy "religii holocaustu". Gdy rozpoczęto ekshumację zbiorowego pochówku ofiar i z szacunków wstępnych wynikło, że może ich być ~25% tego co w wersji dogmatycznej, pod naciskiem bliżej nieokreślonych ośrodków żydowskich prace przerwano. Co do danych dogmatycznych z zespołu niemieckich obozów zagłady zlokalizowanych w okolicach Oświęcimia, to pochodzą one od sowieckiej NKWD, która zabezpieczyła teren po wkroczeniu swoich wojsk i podała własne interpretacje.
Zamiast zajmować się całą rzeszą katolików, którzy nie chodzą w ogóle do kościoła,
Watykan uderza w tych, którzy są na Mszy świętej w każdą niedzielę.
andy
aktywista

« Odpowiedz #88 dnia: Lutego 27, 2009, 09:45:19 am »

Za wikipedia.

Od kiedy to Wikipedia jest miarodajnym źródłem?
jwk
aktywista

« Odpowiedz #89 dnia: Lutego 27, 2009, 09:48:52 am »

Nie przeceniałbym tego aż tak bardzo. Co kto myślał, myśli dalej. Moc manipulacji na tym polega, że jej tezy muszą być w posób trwały i niedementowany sączone do świadomości odbiorców. Trzeba odkłamywać gdzie się da i obnażać ukryte intencje manipulujących. Oni z kolei się bronią próbując ośmieszać "spiskową teorię dziejów" i świat się kręci. Potrzeba nam wytrwałości, a to podobno towar deficytowy wśród Polaków ...
Zamiast zajmować się całą rzeszą katolików, którzy nie chodzą w ogóle do kościoła,
Watykan uderza w tych, którzy są na Mszy świętej w każdą niedzielę.
Strony: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 15 Drukuj 
Forum Krzyż  |  Novus Ordo  |  Kościół posoborowy  |  Wątek: Ultimatum wobec bpa Williamsona, czyli czy Bractwo św. Piusa X wyznaje dogmaty R « poprzedni następny »

Działa na MySQL Działa na PHP SMF 2.0.19 | SMF © 2014, Simple Machines Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!