Pan Jezus sam powiedział, że Jego Królestwo nie jest z tego świata. Niektórzy jak widać lubią poprawiać Pana Jezusa i zachowują się jak Żydzi i upatrują w nim władcę politycznego.
Cytat: siloam w Kwietnia 21, 2010, 09:30:57 amPan Jezus sam powiedział, że Jego Królestwo nie jest z tego świata. Niektórzy jak widać lubią poprawiać Pana Jezusa i zachowują się jak Żydzi i upatrują w nim władcę politycznego.No właśnie, po co ma się wtrącać w nasze ziemskie sprawy.Tak pańską wypowiedź można zrozumieć.Cóś to nie tak, jak mawiał trener Górski.
Pan stefan czytał to? Katechizm o Chrystusie Królu - o. A. Philippe CSsR http://www.traditia.fora.pl/kult-nspj-i-intronizacja-nspj,47/katechizm-o-chrystusie-krolu-o-a-philippe-cssr,3735.htmlproszę przeczytać.
Podsumowując: demokracja, nie mniej niż jakakolwiek inna forma rządów, musi zaprowadzać społeczne panowanie Naszego Pana Jezusa Chrystusa. Demokracja musi, tak jak wszystko, mieć króla: Jezusa Chrystusa.
Dziękuje, przeczytałem i zgadzam się. Oto co pisze abp. Levebvre pisze w swojej książce pt. "Oni go zdetronizowali"CytujPodsumowując: demokracja, nie mniej niż jakakolwiek inna forma rządów, musi zaprowadzać społeczne panowanie Naszego Pana Jezusa Chrystusa. Demokracja musi, tak jak wszystko, mieć króla: Jezusa Chrystusa.
Przewodniczący Przymierza Narodu Polskiego — Prof. dr hab. inż. Ryszard H. Kozłowski
,,Polacy! Z naszej tęsknoty za wolną Polską, w której władzę powierzymy najlepszym z nas, stworzyliśmy partię Przymierze Narodu Polskiego. Chcemy Polski, w której już nikt nie zaprzeczy krzyżowi, nie zmarnotrawi naszego potencjału przyrodniczego i majątku i nie odbierze nam pogody ducha. Nasza wizja jest wyrazem marzeń o Polsce, opartej na społecznej nauce kościoła. Pragniemy w tym być przykładem dla świata.Jest wiele do zrobienia, nasz wysiłek chcemy jednak zacząć od najważniejszego, od Intronizacji Chrystusa na Króla Polski, w duchu Bożego Miłosierdzia, posłuszni objawieniom danym siostrze Faustynie, Rozalii Celakównej i wielu innym sługom bożym na całym świecie, o czym milczą światowe media.
Pod pozycją h figuruje Stanisław Papież dwukrotny poseł na sejm z LPR u , z wykształcenia teolog(?) PATu , on właśnie popularyzuje teologię intronizacji Jezusa na Króla Polski wg ks Kiersztyna.http://dakowski.pl//index.php?option=com_content&task=view&id=1874&Itemid=46
Co sedecy na to wszystkio?http://www.youtube.com/watch?v=bj8WUEFR4uY
Panie Jezu: Czy powinnam popierać na Twojej stronie akcję wyborczą nowego prezydenta a w szczególności PIS, bo to jest nadal najbardziej patriotyczna partia? Pan Jezus:” Dziecko moje, teraz u was i na całym świecie nie ma oddzielnego rządzenia. Jedno od drugiego jest uzależnione. Chciałbym dać jeszcze jedną szansę wam a mogę dotrzeć do Moich wiernych tylko w tej organizacji.W innych organizacjach też są Moi ludzie, ale obecnie jest walka o życie wasze i waszego kraju a szansę ma tylko „DUŻY” (PIS) .Zjednoczcie się pod sztandarem Maryi. Ona wiele razy wam pomagała i teraz też Ją proście. Ten człowiek z tej patriotycznej organizacji ma wielkie szanse uporządkować wszystko, lecz wspierajcie go modlitwą, dobrą radą i ochroną. Wszyscy inni nie zdobędą takich osiągnięć jak on.Nie będę jeszcze mówił słowa do niego a dopiero jeśli zwycięży w tej walce dobra ze złem. Złem są wasi wrogowie, z którymi on sobie poradzi z waszą pomocą duchową i modlitewną.
Ja też mam pytanie dla zwolenników PiSu i J. Kaczyńskiego. Oto czołowa wizjonerka niejaka pani Mieczysława z Chicago twierdzi, że rzekomo Pan Jezus nakazał Polakom glosować na te własnie kandydatury, to odsunie niebezpieczeństwo zagłady od Polski.Pod datą 26 kwietnia pani Mieczysława pisze(...)Ks Rafał Trytek jest w porządku i dla niego ks Natanek, ks. Kiersztyn czy kard Dziwisz to te same oblicza posoborowia.Gdyby zapytać x Trytka o opinie o pozostałych duchownych, to czy byłaby lepsza?
Panie stefanie, prosze logicznie zacząć myśleć. Czyżby skleroza tak dawała sie we znaki, że nie wie pan co pisze w tym i innych watkach o "objawieniach" i "wizjach" pani Mieci? Jak tu czytam i co nieco napiszę, to nie doczytałam żeby jakiś użytkownik tego forum (pomijam kazdego opcje polityczną) uznawał te "objawienia i wizje" za prawdziwe.
To może pytanie do pana w takim razie. Dlaczego własnie "Narodowcy..." z taką Intronizacją wg. wspomnianych księży się utożsamiają? skoro to są te same oblicza posoborowia? jak pan napisał. Skoro im taka wizja nie pasuje, to powinni im to prosto w oczy powiedzieć, że głoszą coś niezgodnego z całą nauka KK, a nie przytakiwać. Wie pan jak się to nazywa? OBŁUDA I ZAKŁAMANIE! - objawia się tym, że osoba/y udaje/ą innego/nych niż jest/są w rzeczywistości , umie/ą obracać się jak chorągiewka/ki na wietrze względów ludzkich. Na pustym haśle chcą wejść po grzbiecie wyborców?
Św. Augustyn pisze "Udawana cnota nie jest wcale cnotą, udawana prawość nie jest wcale prawością, lecz podwójnym występkiem: niegodziwością i udawaniem. Z kolei Św. Jan Chryzostom pisze: "Mniejszym złem jest zgrzeszyć, niż obłudnie udawać..."Mój wniosek, najwyraźniej jest im z tym po drodze.
A gdzie ja napisałem, ze są prawdziwe? Wskazuję,ze ideologowie i głowne guru budowania tronu w Polsce Osobie (Jezusa Chrystusa)? popiera Pis i Jarosława Kaczyńskiego
Cytat: Mama w Maja 03, 2010, 15:33:41 pmTo może pytanie do pana w takim razie. Dlaczego własnie "Narodowcy..." z taką Intronizacją wg. wspomnianych księży się utożsamiają? skoro to są te same oblicza posoborowia? jak pan napisał. Skoro im taka wizja nie pasuje, to powinni im to prosto w oczy powiedzieć, że głoszą coś niezgodnego z całą nauka KK, a nie przytakiwać. Wie pan jak się to nazywa? OBŁUDA I ZAKŁAMANIE! - objawia się tym, że osoba/y udaje/ą innego/nych niż jest/są w rzeczywistości , umie/ą obracać się jak chorągiewka/ki na wietrze względów ludzkich. Na pustym haśle chcą wejść po grzbiecie wyborców?Tak jest w istocie jak szanowna Pani pisze, tylko że ten sam zarzut można postawić każdej partii i każdemu działaczowi.Prawie dla wszystkich w Polsce cel uświęca środki do władzy i nie na zmiłuj się. Kogo obchodzi prawda? ...
Cytat: Mama w Maja 03, 2010, 15:33:41 pmŚw. Augustyn pisze "Udawana cnota nie jest wcale cnotą, udawana prawość nie jest wcale prawością, lecz podwójnym występkiem: niegodziwością i udawaniem. Z kolei Św. Jan Chryzostom pisze: "Mniejszym złem jest zgrzeszyć, niż obłudnie udawać..."Mój wniosek, najwyraźniej jest im z tym po drodze. Święte słowa, tylko czy i Pani uważa siebie za całkowicie oddaną tak sprawie Polski jak i Wiary Katolickiej a Jarosław Kaczyński w tym pełnym zakłamania świecie polskiej polityki, jest najlepszym kandydatem na fotel prezydenta?Dobrze Pani wie, że ja cenię sobie Tradycję Katolicką, ale jak słucham i czytam poglądy polityczne jej zwolenników i wykazuje fałsz ich sympatii politycznych stojących na bakier nie tylko z Tradycja, ale nawet nauką posoborowego Kościoła, to wyć się mi chce z tej obłudy, która nie oszczędziła nikogo.temat Intronizacji tak mnie zniesmaczył, że najlepiej zrobię jak dam sobie spokój z tą sprawą.Jedna i druga strona stosuje chwyty poniżej pasa, obmawia łapie za słówka i wchodzi w sojusz z apostatami.
Codziennie modlę się słowami (...) przyjdź Królestwo Twoje(...) i mam w nosie walki zwolenników tej czy tamtej opcji. Co ma być niech się stanie.
Uważam, że na wiele tu pytań nie muszę i nie powinnam panu odpowiadać i tak czynię. Czepił się pan tego Jarosława Kaczyńskiego jak rzep psiego ogona i skacze pan jak wesz na grzebieniu, ciągle mi przedstawiając pana Kaczyńskiego. Ja odnosiłam się ogólnie, do "Przymierza...." jakie powstało, co to za Przymierze, kto tam jest, czy znamy ludzi, co mówią, etc... bo to jest ważne. Jak się panu chce wyć, to proszę wyć - może najlepiej do księżyca co? A dlaczegóż to temat Intronizacji tak pana zniesmaczył? Bo coś pan przeczytał, liznął i uważał się za takiego który już wszystko wie i zarzucał innym, którzy w tym od lat siedzą, że piszą bzdury i głupoty. A to dlatego, bo znalazł pan sobie nie właściwych guru w tym temacie i czytając pana wypowiedzi, uważam że w innych sprawach też. Cóż, ma pan prawo do takich i innych wyborów.
Panie Jezu: Czy powinnam popierać na Twojej stronie ...