Cytat: mac w Kwietnia 20, 2010, 13:16:23 pmPrzed pałacem prezydenckim rozdawali ulotki z tym.Pod Belwederem także.
Przed pałacem prezydenckim rozdawali ulotki z tym.
Ze strony wizjonerki:7 grudzień 2009CytujNOWENNA DO ANIOŁA STRÓŻA POLSKI - w intencji Ojczyzny. - napisał Pan JezusJEST NA STRONIE CHRYSTUSA KRÓLA Duży uśmiech
Henryk Pajak teolog? To coś nowego.
CytujA i mam pytanie INTRONIZACJA CHRYSTUSA KRÓLA POLSKI- to to samo co :INTRONIZACJA NAJŚWIĘTSZEGO SERCA PANA JEZUSA i święto CHRYSTUSA KRÓLA PANA WSZECHŚWIATA?Jeśli tak to dlaczego mówimy o MARYJA KRÓLOWA POLSKI, a o PANU JEZUSIE nie słyszy się słów JEZUS CHRYSTUS KRÓL POLSKI!Prosze zauważyć, że Matka Boska jest człowiekiem a Chrystus Bogiem.To jest inna skala, różnica skali nieskończona. Matka Boża jest Królową Nieba i Ziemi przez królowanie swego Syna , nie odwrotnie. A królowanie Chrystusa nie jest z nadania ziemskiego.Jezus jest królem także Polski od dawien dawna, niestety istnieją grupy, które chcą to królowanie Chrystusa traktować jak najbardziej instrumentalnie, tak jak żydzi kedy chcieli porwać Jezusa aby go ogłosić swoim królem, jak zobaczyli rozmnażanie chleba.Do tego wątek intronizacji wykorzystują sekty pseudocharyzmatyczne.
A i mam pytanie INTRONIZACJA CHRYSTUSA KRÓLA POLSKI- to to samo co :INTRONIZACJA NAJŚWIĘTSZEGO SERCA PANA JEZUSA i święto CHRYSTUSA KRÓLA PANA WSZECHŚWIATA?Jeśli tak to dlaczego mówimy o MARYJA KRÓLOWA POLSKI, a o PANU JEZUSIE nie słyszy się słów JEZUS CHRYSTUS KRÓL POLSKI!
Jakiej stronie, nie widzę źródła?!
CytujHenryk Pajak teolog? To coś nowego.Mało pan wie? Jest pan jakieś 10 książek w plecki!Ja chyba mam jakiegoś "pecha", ale nie zauważyłem żadnego błędnego myślenia w wywodzie pana Henryka w rozdziale poświęconym Intronizacji, prosty, jasny wykład, poparty dokumentacją! Warto się zapoznać.Jak złapię chwilę skrobnę coś więcej!A i mam pytanie INTRONIZACJA CHRYSTUSA KRÓLA POLSKI- to to samo co :INTRONIZACJA NAJŚWIĘTSZEGO SERCA PANA JEZUSA i święto CHRYSTUSA KRÓLA PANA WSZECHŚWIATA?Jeśli tak to dlaczego mówimy o MARYJA KRÓLOWA POLSKI, a o PANU JEZUSIE nie słyszy się słów JEZUS CHRYSTUS KRÓL POLSKI!
Bp Pieronek zwrócił uwagę, że posłowie mogą działać tylko w ramach konstytucyjnych.- Posłowie niech się zajmą tym, co z konstytucji wynika, a niech zostawią pole działania dla instytucji religijnych, dla Kościoła, który w tej sprawie ma stanowisko jednoznaczne. Określił je Chrystus: "Ja jestem królem i po to przyszedłem na świat, aby dać świadectwo prawdzie. Każdy, kto jest z prawdy, słucha mojego głosu". I to stwierdzenie jest zupełnie wystarczające dla człowieka, który wierzy - podkreślił bp Pieronek.
Abp warszawsko-praski i przewodniczący Konferencji Episkopatu Polski ds. Środków Społecznego Przekazu Leszek Sławoj Głódź, odnosząc się do inicjatywy poselskiej, powiedział: - Niech murarz buduje mieszkania, krawiec szyje ubrania, a posłowie niech nie wtrącają się do tego, na czym się nie znają.- Posłowie powinni się modlić i pokutować, to im na dobrze wyjdzie - dodał.
Tłum przewrotny ciągle woła:Chrystus niech nam nie panuje!My z radością uznajemy,Żeś jest wielkim świata Królem.Niech Ci wodze wszystkich ludówCześć publicznie oddawają,Niech czczą mistrze i sędziowie,Niech Cię uzna sztuka, prawo.Króle władzą niech się chlubią,Jeśli Tobie są poddani,Poddaj pod swą władzę słodkąKraj i domy z mieszkańcami
O prezydencie Moreno było najpierw w "ZW", o ile dobrze pamiętam, w ciągu artykułów o objawieniach w Quito.
Liberał to fanatyk na rzecz niezależności, który wychwala ją w każdej dziedzinie, aż do granic absurdu.
6 Niezależność teraźniejszości w stosunku do przeszłości; stąd pogarda tradycji i chorobliwe umiłowanie nowości pod pretekstem postępu.
7 Niezależność jednostki w stosunku do całości społeczeństwa, wszelkiej władzy naturalnej i hierarchii: niezależność dzieci od rodziców, kobiet od mężów (wyzwolenie kobiet), pracownika wobec pracodawcy, klasy pracującej w stosunku do klasy burżuazyjnej (walka klas).
Cytat: Andris Inkvizitors w Kwietnia 30, 2010, 09:37:59 amO prezydencie Moreno było najpierw w "ZW", o ile dobrze pamiętam, w ciągu artykułów o objawieniach w Quito.Był też osobny artykuł:Sebastian Skowronek, Gabriel García Moreno, Zw nr 60 (5/2004)