Przepraszam, ale caly ten zargon tu stosowany jest tak niescisly, ze slowa jak "posoborowie", "posoborowy gnoj", "modernizm" znaczyc moze wszystko albo nic.
Cytat: Jean Gabriel Perboyre w Października 22, 2009, 18:48:22 pmPrzepraszam, ale caly ten zargon tu stosowany jest tak niescisly, ze slowa jak "posoborowie", "posoborowy gnoj", "modernizm" znaczyc moze wszystko albo nic. Myli się Pan. Posoborowie vel modernizm (vel "posoborowy gnój") mieści siew dość dobrze określonych widełkach, więc ani tam nie mieści się "wszystko", ani "nic". Tylko- czy nie tracę czasu na próbie wyjaśnienia tego?
Cytat: Fons Blaudi w Października 22, 2009, 18:52:02 pmNikt tu nie obraza Kosciola, co najwyzej pan, utozsamiajac herezje, naduzycia i inny gnoj z Mistycznym Cialem Chrystusa.Prosze nie odwracac kota ogonem. Panskie zdanie o Kosciele katolickim juz poznalem.
Nikt tu nie obraza Kosciola, co najwyzej pan, utozsamiajac herezje, naduzycia i inny gnoj z Mistycznym Cialem Chrystusa.
@ p. JGPNo i jak tu z Panem dyskutowac, jak Pan lepiej od rozmowcow wie co oni maja na mysli. Poraz kolejny moge jedynie zlozyc wyrazy szczerej zawisci jesli chodzi o mozliwosci Pana komputera. Jak mi przyjdzie potrzeba przeswietlic prawdziwe intencje jakiegos forumkowicza, to poprosze Pana o przysluge Nb - sedewakantyzm to stanowisko zakladajace, ze tron papieski jest pusty, a nie stanowisko, ze modernizm panoszy sie w Kosciele. Gdyby tak bylo, to sw. Pius X nakazujac kaplanom przysiege antymodernistyczna, bylby - o paradoksie - pierwszym sedekiem od czasu modernizmu
Cytat: Jean Gabriel Perboyre w Października 22, 2009, 18:58:30 pmCytat: Fons Blaudi w Października 22, 2009, 18:52:02 pmNikt tu nie obraza Kosciola, co najwyzej pan, utozsamiajac herezje, naduzycia i inny gnoj z Mistycznym Cialem Chrystusa.Prosze nie odwracac kota ogonem. Panskie zdanie o Kosciele katolickim juz poznalem.Nie przestawiam bynajmniej wektorow w umiejscowieniu w/w zwierzaka w przestrzeni.Sprawa jest prosta : napisalem "posoborowy gnoj", a pan zadecydowal - pomimo moich wyjasnien - ze chodzi o Kosciol katolicki. Zatem utozsamienie gnoju z Kosciolem jest panskie, nie moje.
Cytat: Murka w Października 22, 2009, 19:15:49 pm@ p. JGPNo i jak tu z Panem dyskutowac, jak Pan lepiej od rozmowcow wie co oni maja na mysli. Poraz kolejny moge jedynie zlozyc wyrazy szczerej zawisci jesli chodzi o mozliwosci Pana komputera. Jak mi przyjdzie potrzeba przeswietlic prawdziwe intencje jakiegos forumkowicza, to poprosze Pana o przysluge Nb - sedewakantyzm to stanowisko zakladajace, ze tron papieski jest pusty, a nie stanowisko, ze modernizm panoszy sie w Kosciele. Gdyby tak bylo, to sw. Pius X nakazujac kaplanom przysiege antymodernistyczna, bylby - o paradoksie - pierwszym sedekiem od czasu modernizmu Wiem co to jest sedewakantyzm, mozna nawet sobie zwolac konklawe, wybrac lepszego papieza i miec wspanialy Kosciol, a nie posoborowy gnoj
Cytat: Fons Blaudi w Października 22, 2009, 19:21:15 pmCytat: Jean Gabriel Perboyre w Października 22, 2009, 18:58:30 pmCytat: Fons Blaudi w Października 22, 2009, 18:52:02 pmNikt tu nie obraza Kosciola, co najwyzej pan, utozsamiajac herezje, naduzycia i inny gnoj z Mistycznym Cialem Chrystusa.Prosze nie odwracac kota ogonem. Panskie zdanie o Kosciele katolickim juz poznalem.Nie przestawiam bynajmniej wektorow w umiejscowieniu w/w zwierzaka w przestrzeni.Sprawa jest prosta : napisalem "posoborowy gnoj", a pan zadecydowal - pomimo moich wyjasnien - ze chodzi o Kosciol katolicki. Zatem utozsamienie gnoju z Kosciolem jest panskie, nie moje.Ciesze sie, ze wycofuje pan sie ze swojego niezbyt fortunnego stwierdzenia, a przynajmniej stara sie je sprostowac.
Cytat: Jean Gabriel Perboyre w Października 22, 2009, 19:22:00 pmCytat: Murka w Października 22, 2009, 19:15:49 pm@ p. JGPNo i jak tu z Panem dyskutowac, jak Pan lepiej od rozmowcow wie co oni maja na mysli. Poraz kolejny moge jedynie zlozyc wyrazy szczerej zawisci jesli chodzi o mozliwosci Pana komputera. Jak mi przyjdzie potrzeba przeswietlic prawdziwe intencje jakiegos forumkowicza, to poprosze Pana o przysluge Nb - sedewakantyzm to stanowisko zakladajace, ze tron papieski jest pusty, a nie stanowisko, ze modernizm panoszy sie w Kosciele. Gdyby tak bylo, to sw. Pius X nakazujac kaplanom przysiege antymodernistyczna, bylby - o paradoksie - pierwszym sedekiem od czasu modernizmu Wiem co to jest sedewakantyzm, mozna nawet sobie zwolac konklawe, wybrac lepszego papieza i miec wspanialy Kosciol, a nie posoborowy gnojWidzi pan, w jednym zdaniu zawiera pan twierdzenie ("Wiem co to jest sedewakantyzm") i jego zaprzeczenie ("mozna nawet sobie zwolac konklawe, wybrac lepszego papieza"). Mylenie sedewakantyzmu z konklawizmem po tych wszystkich watkach na FK dyskwalifikuje pana jako dyskutanta dobrej woli
Cytat: Jean Gabriel Perboyre w Października 22, 2009, 19:25:44 pmCytat: Fons Blaudi w Października 22, 2009, 19:21:15 pmCytat: Jean Gabriel Perboyre w Października 22, 2009, 18:58:30 pmCytat: Fons Blaudi w Października 22, 2009, 18:52:02 pmNikt tu nie obraza Kosciola, co najwyzej pan, utozsamiajac herezje, naduzycia i inny gnoj z Mistycznym Cialem Chrystusa.Prosze nie odwracac kota ogonem. Panskie zdanie o Kosciele katolickim juz poznalem.Nie przestawiam bynajmniej wektorow w umiejscowieniu w/w zwierzaka w przestrzeni.Sprawa jest prosta : napisalem "posoborowy gnoj", a pan zadecydowal - pomimo moich wyjasnien - ze chodzi o Kosciol katolicki. Zatem utozsamienie gnoju z Kosciolem jest panskie, nie moje.Ciesze sie, ze wycofuje pan sie ze swojego niezbyt fortunnego stwierdzenia, a przynajmniej stara sie je sprostowac. Nie wycofuje sie, podtrzymuje w calej rozciaglosci. Tlumacze tylko panu, bo ma pan trudnosci ze zrozumieniem.
Cytat: Fons Blaudi w Października 22, 2009, 19:27:47 pmCytat: Jean Gabriel Perboyre w Października 22, 2009, 19:25:44 pmCytat: Fons Blaudi w Października 22, 2009, 19:21:15 pmCytat: Jean Gabriel Perboyre w Października 22, 2009, 18:58:30 pmCytat: Fons Blaudi w Października 22, 2009, 18:52:02 pmNikt tu nie obraza Kosciola, co najwyzej pan, utozsamiajac herezje, naduzycia i inny gnoj z Mistycznym Cialem Chrystusa.Prosze nie odwracac kota ogonem. Panskie zdanie o Kosciele katolickim juz poznalem.Nie przestawiam bynajmniej wektorow w umiejscowieniu w/w zwierzaka w przestrzeni.Sprawa jest prosta : napisalem "posoborowy gnoj", a pan zadecydowal - pomimo moich wyjasnien - ze chodzi o Kosciol katolicki. Zatem utozsamienie gnoju z Kosciolem jest panskie, nie moje.Ciesze sie, ze wycofuje pan sie ze swojego niezbyt fortunnego stwierdzenia, a przynajmniej stara sie je sprostowac. Nie wycofuje sie, podtrzymuje w calej rozciaglosci. Tlumacze tylko panu, bo ma pan trudnosci ze zrozumieniem.Raczej pan ze swoim stosunkiem do Kosciola, a przynajmniej z pokora. Gratuluje zmieszania z blotem milionow wyznawcow katolicyzmu, chociaz moze dla pana to tylko "posoborowie"
Panie JGP :DDD Niech Pan ochlonie! :DDDDDDDDDDWody dla tego pana! Wodyyy![piwa, idiotko, piwa]