w nomie zostalo "niech Pan przyjmie Ofiare..." (wiem dzieki czemu zostalo, wiem... )
anatemy sw. soboru trydenckiego, sesji 22
.... ,,katolicy soborowi" z Panem Prezydentem na czele.
15.01 w/w zostana wyswieceni na kaplanowtrzeba sie cieszyc! i modlic o powstanie ordynariatu sprawujacego sarum
Jedna z wiekszych zaslug Pawla VI. Bugnini i jego kumple dostawali bialej goraczki, ze nie udalo sie wymoc na papiezu wyciecia "Orate fratres".
to juz 3 dzien jak john broadhurst, andrew burnham i keith newton wraz z 5 niewiastami (...) 15.01 w/w zostana wyswieceni na kaplanow
Cytat: Guldenmond w Stycznia 03, 2011, 16:48:05 pmto juz 3 dzien jak john broadhurst, andrew burnham i keith newton wraz z 5 niewiastami (...) 15.01 w/w zostana wyswieceni na kaplanowNiewiasty też???
Broadhurst podkreślił, że zawsze czuł się „odłączonym katolikiem” i dopiero Sobór Watykański II otworzył mu oczy. – Nagle ujrzałem: wszystko, czego szukałem jest urzeczywistnione tutaj – w Kościele katolickim.
Były anglikanin nie pozostawił suchej nitki na dialogu ekumenicznym rozumianym jako jedność w różnorodności. – Ten model, który realizowany jest na przykład w rozmowach katolicko-luterańskich, to po prostu bzdura. W Biblii nie ma żadnej wizji jedności, którą dałoby się pogodzić z kościelnym pluralizmem – uważa Broadhurst.
Komentarz redakcji powala .
W tej gadaninie mało jest wiary, ale bardzo dużo heretyckiego przekonania, jakoby przyszłość Kościoła zależała od jakiegokolwiek człowieka.