Cytat: PTRF w Grudnia 02, 2009, 15:01:03 pmA co w przypadku mnichów - pustelników ? Przypadek co prawda nieczęsto spotykany, ale jednak...Na przykład kiedyś (jak jest teraz nie wiem) każdy wyświęcony mnich Kameduła miał w swoim domku kapliczkę z ołtażem, miał prawo przechowywać tam Najświętszy Sakrament, no i odprawiać Mszę św.Moze w takim razie o okreslonej godzinie przychodzil jakis braciszek i mu uslugiwal
A co w przypadku mnichów - pustelników ? Przypadek co prawda nieczęsto spotykany, ale jednak...Na przykład kiedyś (jak jest teraz nie wiem) każdy wyświęcony mnich Kameduła miał w swoim domku kapliczkę z ołtażem, miał prawo przechowywać tam Najświętszy Sakrament, no i odprawiać Mszę św.
Jak nie ma kazania to uczestnicy w zasadzie mogą nie wiedzieć za kogo jest Msza...
CytujJak nie ma kazania to uczestnicy w zasadzie mogą nie wiedzieć za kogo jest Msza...Nie wystarczy, że wie to Pan Bóg?Nie był Pan na Mszy w intencji "Panu Bogu wiadomej"?
pytania na pytanie jak widzę...
Mam nadzieję jednak, że znajdzie się, że tak się wyrażę, profesjonalna odpowiedź...
Bo myślę, że Pan doskonale wie...