Czy Pan uważa, że ja zadaję podstępne, faryzejskie pytania mające na celu np wykazanie wyższości NOM-u? NAPRAWDĘ - NIE wiedziałem!!!
Cytat: marekkoc w Grudnia 11, 2009, 16:08:03 pmCzy Pan uważa, że ja zadaję podstępne, faryzejskie pytania mające na celu np wykazanie wyższości NOM-u? NAPRAWDĘ - NIE wiedziałem!!!Szanowny Panie - jeśli na podstawie jakiejkolwiek części mojej wypowiedzi odniósł Pan wrażenie, że o cokolwiek Pana podejrzewam, to mogę tylko nad tym faktem ubolewać. Nie było to moją intencją. @p. Bartek - nie rozumiem, skąd myśl, ze cokolwiek potępiał. Ale skoro 2 Osobom coś takiego się nasunęło - to widać coś niejasno napisałem. Zatem - przepraszam.
Kolejne pytanie: Czy istnieją jakieś wytyczne dotyczące pocztu sztandarowego na Mszy Świętej w jednej i drugiej formie Rytu? Głównie chodzi mi o wytyczne kościelne, ale świeckie także mogą być.
Czy ktoś może mi przetłumaczyć końcówkę psalmu 62Ipsi vero in ruinam quoesierunt animam meam*introibunt in inferiora terroe,tradentur in potestatem gladii,*partes vulpium erunt.Rex vero loetabitur in Deo gloriabuntur omnes, qui iurant in eo,*quia obstructum est os loquentium iniqua.
@p. Bartek - nie rozumiem, skąd myśl, ze cokolwiek potępiał. Ale skoro 2 Osobom coś takiego się nasunęło - to widać coś niejasno napisałem. Zatem - przepraszam.
Cytat: jp7 w Grudnia 11, 2009, 14:58:29 pmCytujJak nie ma kazania to uczestnicy w zasadzie mogą nie wiedzieć za kogo jest Msza...Nie wystarczy, że wie to Pan Bóg?Nie był Pan na Mszy w intencji "Panu Bogu wiadomej"?pytania na pytanie jak widzę...Mam nadzieję jednak, że znajdzie się, że tak się wyrażę, profesjonalna odpowiedź...
CytujJak nie ma kazania to uczestnicy w zasadzie mogą nie wiedzieć za kogo jest Msza...Nie wystarczy, że wie to Pan Bóg?Nie był Pan na Mszy w intencji "Panu Bogu wiadomej"?
Jak nie ma kazania to uczestnicy w zasadzie mogą nie wiedzieć za kogo jest Msza...
2) Na jakie dokładnie słowa należy się skłaniać na Gloria i Credo?