Dadam tez, po raz kolejny, ze jesli NOM jest katolicki, to KRR jest w sposob logiczny i konieczny schizmatycki, tak w FSSPX, jak i u indultowcow.
bo zwalnia z myslenia
Jakby to grzecznie powiedziec. O tym wlasnie rozmawiamy w tym watku od dobrych kilkudziesieciu wpisow. Nie czyta pan watkow, w ktorych sie pan wpisuje ?
Jest bardzo wygodny, bo zwalnia z myslenia i knebluje wielu oponentow.
Jest bardzo wygodny, bo zwalnia z myslenia i knebluje wielu oponentow.wygodny czy niewygodny - mniejsza z tym. Czy jest prawdziwy czy nie?Bo jesli papiez odprawia Msze niekatolicka tzn.,ze ja uznajac Jego prymat jestem w sumie niekatolikiem??No bo uwazam,ze Papiez stoi na czele Kosciola Katolickiego i odprawia katolickie Msze.Skoro jest ibnaczej nie jest katolikiem?Tak mam to rozumiec?Dziekuje za objasnienie tej bardzo trudnej kwestii.
Cytat: Fons Blaudi w Marca 01, 2010, 12:58:36 pm Jest bardzo wygodny, bo zwalnia z myslenia i knebluje wielu oponentow.wygodny czy niewygodny - mniejsza z tym. Czy jest prawdziwy czy nie?Bo jesli papiez odprawia Msze niekatolicka tzn.,ze ja uznajac Jego prymat jestem w sumie niekatolikiem??No bo uwazam,ze Papiez stoi na czele Kosciola Katolickiego i odprawia katolickie Msze.Skoro jest ibnaczej nie jest katolikiem?Tak mam to rozumiec?Dziekuje za objasnienie tej bardzo trudnej kwestii.
Mój znajomy zawsze powtarza, że nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu.
O.przemawia do mnie takie argumentowanie,dziekuje.
Sęk w tym iż zgodnie z kryteriami przyjętymi przez pana FB to bardziej katolicka od NOM jest np liturgia mariawicka. Tak mi się wydaje.