CytujCzy Pan rozumie co wyżej napisał?Coś nie tak? Jeżeli mówię jakąś nieprawdę proszę powiedzieć. Nie ogólnikami.
Czy Pan rozumie co wyżej napisał?
Ja dopiero powiedzmy mam 1 rok(bo posoborowie mnie praktycznie niczego nie nauczyło) i nigdy bym czegoś takiego nie zrobił.
W ogóle nie rozumiem jak katolicki tradycjonalista może iść na heretycki NOM?
To po to księża z diecezji Campos pisali "62 powody...", to w taki sposób wygląda walka o Tradycję "bez kompromisu", czy tak chciały dwie ikony katolickiego tradycjonalizmu (abp Lefebvre, bp Guerard des Lauriers) aby ona wyglądała?
Jak tak dalej pójdzie to będziemy stać w miejscu.
Wygląda to tak, że jak BXVI "uwolnił" KRR, to teraz będziemy od czasu do czasu chodzić lub popierać Nową Mszę. Później jak BXVI zacznie "prawdziwy ekumenizm" i "fałszywy ekumenizm" to będziemy ten drugi też troszeczkę popierać.
...
Nie mam takiego zamiaru. Ja mówię tylko prawdę - NOM nie jest i nie będzie katolicki. Proszę pogadać z jakimś kapłanem FSSPX (często szanowny Pan tam jest).
Cytuj2. która prawda wiary została sfałszowana wczoraj w niedzielę o godz. 18.00 w kościele pw. św.Andrzeja Boboli w Białymstoku?Strzelając - Msza w całości w języku narodowym, słowa Konsekracji wypowiedziane na głos, przodem do wiernych, czterem literami do Pana Jezusa, tabernakulum było odłączone od ołtarza.
2. która prawda wiary została sfałszowana wczoraj w niedzielę o godz. 18.00 w kościele pw. św.Andrzeja Boboli w Białymstoku?
Cytat: -DominoNR- w Lipca 12, 2010, 13:15:25 pmCytuj2. która prawda wiary została sfałszowana wczoraj w niedzielę o godz. 18.00 w kościele pw. św.Andrzeja Boboli w Białymstoku?Strzelając - Msza w całości w języku narodowym, słowa Konsekracji wypowiedziane na głos, przodem do wiernych, czterem literami do Pana Jezusa, tabernakulum było odłączone od ołtarza.Pan DominNR sie rozkreca W tym tempie za 6 miesiecy p. DominoNR bedzie podkladal bomby pod koscioly z NOM
Cytat: Jarod w Lipca 12, 2010, 13:20:24 pmCytat: -DominoNR- w Lipca 12, 2010, 13:15:25 pmCytuj2. która prawda wiary została sfałszowana wczoraj w niedzielę o godz. 18.00 w kościele pw. św.Andrzeja Boboli w Białymstoku?Strzelając - Msza w całości w języku narodowym, słowa Konsekracji wypowiedziane na głos, przodem do wiernych, czterem literami do Pana Jezusa, tabernakulum było odłączone od ołtarza.Pan DominNR sie rozkreca W tym tempie za 6 miesiecy p. DominoNR bedzie podkladal bomby pod koscioly z NOM A to już dawno CytujCzy wie Pan co to prawda wiary? Tu stanowczo posoborowie pokpiło z Pana puszczając do bierzmowania.Wiem. Mimo to zostały złamane zasady nieomylnego Soboru Trydenckiego, których nikt nie zniósł.
Czy wie Pan co to prawda wiary? Tu stanowczo posoborowie pokpiło z Pana puszczając do bierzmowania.
Bierzmowania nie miałem w "Nowym Kościele Montiniańskim"
Wow! Mamy nowy dogmat: "Zasady Soboru Trydenckiego w 12 księgach maczkiem spisane są nieomylne!".
Cytat: Waldemar w Lipca 12, 2010, 15:13:22 pmWow! Mamy nowy dogmat: "Zasady Soboru Trydenckiego w 12 księgach maczkiem spisane są nieomylne!". orzeczenia sw. soboru trydenckiego sa nieomylne
To nie są ludzkie słabości. Owy kapłan/i mają już tyle lat doświadczenia.
Trzeba sobie zadać pytanie czy jakby Nową Mszę napisał przy biurku Paweł VI i prostytutka to też bym na nią chodził
@ Waldemartyle , ze Pan szanowny napisał to w formie "wszystkie orzeczenia sw. soboru trydenckiego nie sa warte papieru / pergaminu, na ktorym je spisano" (albo tylko ja to tak odebralem)
Jest, ponieważ zawiera liczne błędy potępione przez nieomylny Sobór Trydencki i katolickiego papieża Piusa XII w "Mediator Dei".
Co z tego? To jest gorsze niż sklejenie Mszy z prostytutką?