Cytat: romeck w Października 06, 2009, 15:43:46 pmOstatnio katechetka opowiadała dzieciom o jakiejś kobiecie,co ukazywała się jej Matka Boża i uprosiła ją by... opętał ją Szatan! I teraz jest w niebie, bo cierpiała za dusze potepione.Czy ktoś coś wie?!! Bo to dla mnie horror jakiś - podpisać pakt z diabłem na prośbę MB!Tak było chyba w filmie dokumentalnym o egzorcyzmach Annelise Michel
Ostatnio katechetka opowiadała dzieciom o jakiejś kobiecie,co ukazywała się jej Matka Boża i uprosiła ją by... opętał ją Szatan! I teraz jest w niebie, bo cierpiała za dusze potepione.Czy ktoś coś wie?!! Bo to dla mnie horror jakiś - podpisać pakt z diabłem na prośbę MB!
Z Annelise Michel było troszkę inaczej. Najpierw została opętana, a później miała ponoć objawienia Pana Jezusa i Matki Bożej w których została spytana czy będzie dobrowolnie znosiła swoje cierpienia związane z opętaniem jako pokutę za grzechy innych ludzi.
Inaczej się nie da!To czego uczy katechetka w szkole woła o pomste do nieba!Sprawdzam co jakiś czas zeszyt, pytam sie syna o czym rozmawiają.(..)I pamiętam, kiedyś dzieci miały w domu narysować ołtarz.Mieli już szkic, który katechetka narysowała na tablicy: kreska (stół),a na nim kielich i hostia - wszystko!!!!Kazałem zmazać i narysował syn porządnie: trzy stopnie...... itd. !!!
dziecko przed 1szą Komunją nie powinno mieć kontaktu z posoborowiem, zwłaszcza z wersją posoborowia dla dzieci. Jak to zrobić, to już inna sprawa
I właśnie - proste logiczne wnioski prowadzą nas do ....................fsspx.
Nie przeciwstawiam i nigdy nie przeciwstawiałem IDP FSSPX.
Może trzeba zmienić miejsce zamieszkania?Może wysłać dzieci do szkoły z internatem?
Pytanie co do szkół - czy szkoła ma jakiś większy wpływ na dziecko? Czy jednak nie rodzice? Czy internat nie wyrządzi większej krzywdy?
Wysłanie 7-8 letniego dziecka do internatu to rzeczywiście genialny pomysł Ewentualnem dzieciom współczuję rodzica
ub do szkół katolickich a nie posoborowych. Sądzę, że akurat pod tym względem Opus Dei mógłby zapewnić wymagane minimum. Jakby było inaczej, to nasi koledzy tradsi nie pchaliby dzieci do Sternika
CytujPodstawowym zadaniem osób związanych z Opus Dei jest uświęcanie wszystkich dziedzin życia, poczynając od środowiska zawodowego, w jakim działa dana osoba. Jest to podejście na wskroś nowoczesne, w pełni zgodny z duchem Soboru Watykańskiego II.Marcin Przeciszewski, redaktor naczelny Informacje KAI - członek Opus Dei