CytujTyle że wpływ Hartmana na kształt Kościoła jest ZEROWYNo to mnie Pan uspokoił. Bo już myślałem, że poglądy Hartmana przyswajają sobie jacyś posoborowi hierarchowie.
Tyle że wpływ Hartmana na kształt Kościoła jest ZEROWY
...- a co żeście śpiewali ?- ,będą nas miliony ...'...
Kieszonkowcy też są zręczni, ale jakoś nikt tu się na forum nad nimi nie rozwodzi?
Komentarz Stanisława Michalkiewicza na temat będącego tematem wątku artkułu prof. Hartmana.
Cytat: tkiller w Października 05, 2009, 12:51:24 pmKieszonkowcy też są zręczni, ale jakoś nikt tu się na forum nad nimi nie rozwodzi? Proszę Pana, czy Pan chciałby aby Kościół wyglądał tak jak chce prof. Hartman? Czy Panu się ta wizja podoba? Czy też nie? W każdym przypadku niech się Pan zastanowi kto popiera tą wizję w Kościele - bo jest ona bardzo zbieżna z tym co daje sie nie raz usłyszeć z ust hierarchów, teologów i kapłanów (nie tylko "Filozofów"). Czy Panu jest po drodze z nimi? To są poważne pytania tak jak poważny jest tekst prof. Hartmana. On nie żartuje. I ten, komu służy też nie.
... nie, nie, ja nie widzę zbieżności tej wizji z tym co twierdzą hierarchowie Kościoła Katolickiego ...