- pytam czy dzieci przyjmą I Komunię klęcząc, na kolanach. - X. Wikary: " tak" - ja: "a czy można wstawić klęczniki także dla rodziców?" - x. wikary : " nie
Dziś 5.10.2009, wieczorem godz. 19 -taParafia św. Anny w Piasecznie k.W-wy. Zebranie x.Proboszcza z rodzicami dzieci I-komunijnych.konferencja dla rodziców:X. Proboszcz:jakoś tak " Dzieci są b. spostrzegawcze , zawsze wyłapią niekonsekwencję u dorosłych. Dzieci widzą wszystko, zwłaszcza czułe są na fałsz w zachowaniu. Słowa uczą , czyny pociągają..." (...)
Panie Thomasie, a dlaczego nie przeniesie Pan Komunji dziecka do normalnego kościoła ?
Gdybym był rodzicem, to sam zadbałbym o wiedzę religijną dziecka
Ostatnio katechetka opowiadała dzieciom o jakiejś kobiecie,co ukazywała się jej Matka Boża i uprosiła ją by... opętał ją Szatan! I teraz jest w niebie, bo cierpiała za dusze potepione.Czy ktoś coś wie?!! Bo to dla mnie horror jakiś - podpisać pakt z diabłem na prośbę MB!
Kazałem zmazać i narysował syn porządnie: trzy stopnie...... itd. !!!
CytujKazałem zmazać i narysował syn porządnie: trzy stopnie...... itd. !!!...i dostaliście pewnie bańkę!
@ ZygmuntJeśli chodzi o katechizację korespondencyjną to polecałbym raczej zaufać osobie, która ma w tym temacie przynajmniej kilkuletnie doświadczenie w Polsce:http://pastorbonus.pl/index.php?page=katechizm-korespondencyjny