Gdy lekarze odmówili wykonania zabiegu, wystąpiła do Trybunału w Strasburgu i sprawę wygrała.
W środę jej racje uznał sąd polski.
RP została w sprawie przeciwko p. Tysiąc ukarana za BRAK PROCEDUR ODWOŁAWCZYCH od odmów lekarskich wykonania zabiegu zabicia nienarodzonego dziecka.
Czyli konkretnie o co chodzi - jeżeli dajmy na to będą takowe procedury odwoławcze, i owo ciało rozpatrujące odwołania powie, że aborcja ma być wykonana, to co wtedy? Taka pani przyjdzie do pierwszego z brzegu ginekologa, i ten będzie musiał egzekucji dokonać?
Cytat: emircoo w Września 24, 2009, 18:15:33 pmRP została w sprawie przeciwko p. Tysiąc ukarana za BRAK PROCEDUR ODWOŁAWCZYCH od odmów lekarskich wykonania zabiegu zabicia nienarodzonego dziecka. Czyli konkretnie o co chodzi - jeżeli dajmy na to będą takowe procedury odwoławcze, i owo ciało rozpatrujące odwołania powie, że aborcja ma być wykonana, to co wtedy? Taka pani przyjdzie do pierwszego z brzegu ginekologa, i ten będzie musiał egzekucji dokonać?A jak ja pójdę do lekarza i powiem, że chcę, żeby mi uciął rękę, a ten się nie zgodzi, to też bedę się mógł gdzieś odwołać?
I łudzę się nadzieją, że wobec tak radykalnych działań przeciwko Kościołowi katolicy rozpoznają co jest białe, a co czarne, że zaczną zastanawiać się nad tym, co jest podawane w codziennej, medialnej papce.
Kiedy orzeczenie w sprawie było znane, to tata rozmawiając ze mną powiedział: "...ale ty się nie martw, sądy ludzkie nijak się mają do tych Boskich, prawda i tak zwycięży, jak nam Pan Jezus obiecał."
Przepraszam, mam marginalne pytanie ze sprawą bezpośrednio się nie wiążące, ale ponieważ nie śledzę sprawy zbyt ściśle (lekarz nie kazał mi się denerwować)....;Czy dziecko p. Tysiąc poczęte było w małżeństwie (ślub kościelny, cywilny?), czy jest to dziecko panieńskie? (Tak z ciekawości pytam). Panna, mężatka?
Cytat: Fidelis w Września 24, 2009, 23:29:42 pmPrzepraszam, mam marginalne pytanie ze sprawą bezpośrednio się nie wiążące, ale ponieważ nie śledzę sprawy zbyt ściśle (lekarz nie kazał mi się denerwować)....;Czy dziecko p. Tysiąc poczęte było w małżeństwie (ślub kościelny, cywilny?), czy jest to dziecko panieńskie? (Tak z ciekawości pytam). Panna, mężatka?Uuuuuu..... nie nic z tych rzeczy. trzecie dziecko i każde z innym tatusiem...... na pewno nie małżonek.
Pulcherrima e mulieribus ipsa non est.